Een Toetsenbord Kiezen Op Android

Inhoudsopgave:

Een Toetsenbord Kiezen Op Android
Een Toetsenbord Kiezen Op Android

Video: Een Toetsenbord Kiezen Op Android

Video: Een Toetsenbord Kiezen Op Android
Video: Hoe het standaardtoetsenbord op Android te wijzigen 2024, Mei
Anonim

Een enorm pluspunt van Android is de openheid van dit besturingssysteem. Dankzij deze functie hebben externe ontwikkelaars voldoende mogelijkheden om verbinding te maken met hun applicatieplatform. Hierdoor kunnen eigenaren van Android-apparaten het systeem aanpassen aan hun behoeften. Bewijs hiervan is het brede scala aan toetsenborden.

Een toetsenbord kiezen op Android
Een toetsenbord kiezen op Android

Algemene principes van toetsenbordselectie

Welk toetsenbord moet je kiezen? En hoe pak je de keuze het beste aan? Allereerst moet u uitgaan van de ondersteuning van het toetsenbord voor de benodigde talen, uw voorkeuren bij de rangschikking van toetsen en functies. Deze criteria bepalen het gebruiksgemak, wat voor de meeste gebruikers de belangrijkste parameter is bij het kiezen van een toetsenbord.

Naast deze kenmerken is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het visuele ontwerp. Ook dit criterium speelt een belangrijke rol.

En natuurlijk mag je de kosten niet vergeten. Niet alle mobiele applicaties zijn immers gratis. Dit geldt ook voor toetsenborden.

Als u een programma kiest, moet u begrijpen dat gebruikersvoorkeuren puur individueel zijn. Alleen omdat een toetsenbord geschikt is voor één gebruiker, wil nog niet zeggen dat anderen het leuk zullen vinden. Maar als we het hebben over duizenden gebruikers, is het misschien de moeite waard om op hun keuze te letten?

Om dit te doen, kunt u het Google Play-beoordelingssysteem gebruiken. Het is verstandig om applicaties te selecteren op basis van populariteit en feedback van gebruikers van de dienst, en te kiezen uit de speciaal genoemde toetsenborden.

SwiftKey-toetsenbord in een oogopslag

Een van de meest populaire toetsenborden op Google Play is het SwiftKey-toetsenbord. En onlangs, toen de applicatie gratis werd, is de populariteit nog meer toegenomen. Het is ook vermeldenswaard dat de ontwikkelaars van SwiftKey Keyboard door Google worden erkend als een van de beste. En het toetsenbord zelf kreeg de status 'Editor's Choice' van Google Play.

De lijst met voordelen van SwiftKey Keyboard zou moeten beginnen met het feit dat de applicatie een groot aantal talen ondersteunt, waaronder Oekraïens, Wit-Russisch, Russisch en Engels.

Een onderscheidend kenmerk van het toetsenbord is de gepersonaliseerde tekstvoorspellingsfunctie met aanpassingsopties. SwiftKey Keyboard leert tekst die de gebruiker in verschillende applicaties invoert. Vervolgens selecteert de applicatie op basis van de uitgevoerde analyse de waarschijnlijke voortzetting van de zinnen en biedt deze aan de gebruiker om uit te kiezen.

Alle informatie die door het toetsenbord wordt verzameld, wordt opgeslagen in de cloud en is beschikbaar voor alle apparaten waaraan het bijbehorende account is gekoppeld. De gebruiker hoeft zich dus geen zorgen te maken over het vervangen van de gadget of het parallelle gebruik van meerdere apparaten tegelijk. De app heeft ook een autocorrectiesysteem voor tekst.

Het volgende voordeel van het toetsenbord is de aanpassing van de grootte en relatieve positie van de toetsen, wat het SwiftKey-toetsenbord erg handig in gebruik maakt.

Qua uiterlijk bieden de ontwikkelaars van de app verschillende standaard skins en de mogelijkheid om extra opties te downloaden. Maar voor dat laatste moet je betalen.

Het enige nadeel van het SwiftKey-toetsenbord is het ontbreken van een aparte toets om van taal te wisselen.

Aanbevolen: