Hoe Kies Je Een Koffiemolen

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Koffiemolen
Hoe Kies Je Een Koffiemolen

Video: Hoe Kies Je Een Koffiemolen

Video: Hoe Kies Je Een Koffiemolen
Video: How To Choose a Coffee Grinder for Beginners 2024, Mei
Anonim

De keuze van een koffiemolen hangt grotendeels af van het apparaat waarin je koffie zet. Sommige koffieliefhebbers geven de voorkeur aan volledige controle over de grootte van het koffiepoeder, terwijl voor anderen het voldoende is om de koffie gewoon te malen: dit heeft ook grote invloed op de keuze. Het is ook handig om je voor te stellen hoeveel geld je bereid bent uit te geven aan een apparaat.

Hoe kies je een koffiemolen
Hoe kies je een koffiemolen

instructies:

Stap 1

Als je koffie zet in een koffiezetapparaat of koffiezetapparaat, lees dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Meestal staat er bij welke maling de koffie moet zijn zodat het koffiezetapparaat niet beschadigd en de drank het lekkerst smaakt. Deze aanbevelingen moeten worden opgevolgd.

Stap 2

Je moet beginnen met het kiezen van het type koffiemolen. Het zijn molenstenen en roterend. Een roterende koffiemolen, ook wel messenmolen genoemd, heeft messen in het mechanisme, die koffiebonen malen als de rotor draait. U kunt het werkingsprincipe vergelijken met een mixer of blender. Een braamkoffiemolen heeft een kleine molen in het mechanisme, waarmee de korrels worden geplet.

Stap 3

Messenslijpers zijn het goedkoopst en het populairst. Ze hebben echter een aantal nadelen. Ten eerste vermaalt een messenslijper het graan in kleine stukjes, dus hoe hard je ook probeert, je zult het niet letterlijk tot poeder kunnen wissen. Ten tweede is het met een messenslijper onmogelijk om de grootte van de maling te regelen. Hoe langer je de bonen maalt, hoe fijner de deeltjes zullen zijn, maar het koffiepoeder zal nog steeds niet glad zijn. Om deze reden is deze optie niet geschikt voor sommige soorten koffiezetapparaten.

Stap 4

Een koffiemolen met maalschijven heeft twee metalen maalschijven, waartussen een bepaalde afstand kan worden ingesteld. Dit regelt de hoeveelheid koffiemaling. Met een molensteenkoffiemolen kun je precies de mate krijgen die nodig is voor een specifieke kookmethode (bijvoorbeeld groter voor een Franse pers of stof voor een Turk). Over het algemeen kun je alleen met een koffiemolen met maalschijven de maling aanpassen, wat een beslissende factor is bij het kiezen voor grillige soorten koffiemachines.

Stap 5

Welk type grinder je ook kiest, het is ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. De bijzonderheid van messenslijpers is dat u alleen de "juiste" hoeveelheid bonen kunt malen die door de fabrikant van het apparaat wordt geleverd. Voeg je iets minder of iets meer granen toe, dan gaat de kwaliteit van de maling aanzienlijk achteruit. Daarom is het vooral voor messenslijpers belangrijk om het juiste volume te kiezen. Bij molensteenkoffiemolens is dit probleem niet zo acuut, alleen het maximale volume is belangrijk (als u van plan bent koffie in grote hoeveelheden te bereiden), aangezien er geen minimumlimiet is.

Stap 6

Een andere belangrijke parameter is de kracht van de molen. Het wordt niet aanbevolen om een te krachtig apparaat van het mestype te kiezen, omdat een toename van deze parameter wordt bereikt door de werking van het apparaat te versnellen, wat kan leiden tot verwarming van de bonen, waardoor ze hun smaak verliezen. De kracht van braamkoffiemolens is meestal veel hoger dan die van messenslijpers, maar dit komt door het oppervlak van de bramen.

Stap 7

Het volgende dat u moet overwegen, is de behuizing en de veiligheid van het apparaat. Zorg ervoor dat je grinder is gemaakt van hoogwaardig plastic. Als de koffiemolen een mes is, mag deze niet aangaan als de behuizing open is, dit is onveilig voor vingers. Het wordt aanbevolen om apparaten van betrouwbare en vertrouwde merken te kopen, omdat dit dient als garantie voor de kwaliteit van de koffiemolen.

Aanbevolen: