Hoe Kies Je Een Schuurmachine?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Schuurmachine?
Hoe Kies Je Een Schuurmachine?

Video: Hoe Kies Je Een Schuurmachine?

Video: Hoe Kies Je Een Schuurmachine?
Video: Which Electric Sander to Use? 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig wordt op de Russische markt een groot assortiment van verschillende soorten slijpmachines gepresenteerd, waaronder haakse slijpers, bandslijpmachines, vlakslijpmachines, excentrische slijpmachines en andere. De keuze hangt af van het specifieke werk dat gedaan moet worden.

Hoe kies je een schuurmachine?
Hoe kies je een schuurmachine?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen waar en hoe vaak de molen zal worden gebruikt? Als u van plan bent vele uren met hoge belastingen te werken, moet u een professioneel apparaat aanschaffen. Dergelijke machines zijn duurzamer, kunnen enkele uren ononderbroken werken en zijn gemaakt van duurzame materialen. Voor huishoudelijke behoeften zijn in de meeste gevallen goedkopere auto's geschikt, ze zijn lichter dan professionele en gemakkelijker te bedienen.

Stap 2

Een belangrijk selectiecriterium is het soort werk dat gepland is om uit te voeren, afhankelijk hiervan wordt een machine met een specifiek ontwerp geselecteerd.

Vlakslijpmachines zijn ontworpen om oppervlakken voor te bereiden voor het lakken of schilderen. Ze zijn ontworpen voor het verwerken van hout, metaal, kunststof en composietmaterialen. Dankzij de vormgevingsfunctie kunnen moeilijk bereikbare oppervlakken (afschuiningen, hoeken, kozijnen, enz.) worden geschuurd. De belangrijkste indicator van dergelijke machines is de bewegingsamplitude van het schuurkussen, hoe hoger deze is, hoe ruwer de verwerking, bij veel modellen kunt u deze indicator aanpassen.

Stap 3

Voor het verwijderen van oude verf- en laklagen, maar ook voor het egaliseren van grote oppervlakken worden treklijsten gebruikt. Deze klasse auto's wordt meestal vertegenwoordigd door professionele modellen. Hun werkoppervlak is een speciale riem die op twee rollen draait met een snelheid van 150 - 400 tpm. Drawframes hebben de hoogste productiviteit, maar verschillen niet in hoogwaardige verwerking.

Stap 4

Excentrische machines hebben een cirkelvormig werkoppervlak dat complexe roterende en oscillerende bewegingen uitvoert, waarbij het werk van orbitale en roterende modellen wordt gecombineerd. Deze machines zijn ideaal voor het bewerken van gebogen oppervlakken van metaal, hout en andere materialen. Net als bij vlakslijpmachines zijn bewegingsbereik en kracht belangrijke maatstaven.

Aanbevolen: