Wat Is Een Tablet Voor Het Leger?

Wat Is Een Tablet Voor Het Leger?
Wat Is Een Tablet Voor Het Leger?

Video: Wat Is Een Tablet Voor Het Leger?

Video: Wat Is Een Tablet Voor Het Leger?
Video: WAT IS DE LANDMACHT? 2024, Mei
Anonim

Tot nu toe is Rusland niet erg ver gevorderd in de productie van zijn eigen mobiele apparaten - telefoons, smartphones, tablets. Eind zomer 2012 verscheen echter een bericht in de pers dat we dit jaar de start kunnen verwachten van de productie van een tablet speciaal gemaakt voor het Russische leger.

Wat is een tablet voor het leger?
Wat is een tablet voor het leger?

Op 30 augustus van dit jaar maakte Dmitry Rogozin kennis met het eerste exemplaar van een huishoudelijke tabletcomputer ontwikkeld voor het Ministerie van Defensie. Rogozin is de vice-premier van de Russische Federatie, wiens verantwoordelijkheid, naast de nucleaire en ruimtevaartindustrie, ook het militair-industriële complex omvat. Tijdens een bezoek aan MEPhI, een voormalig technisch natuurkundig instituut, dat nu het hoofdkantoor is van de National Research Nuclear University (NRNU MEPhI), kreeg hij een nieuwe tablet aangeboden.

Volgens Andrey Starikovsky, algemeen directeur van de NPK, die op basis van deze organisatie werkt, zal de computer als onderdeel van een defensiebevel aan het leger worden geleverd, maar de civiele versie kan ook in gewone winkels worden gekocht. De militaire versie zal schokbestendig en waterbestendig zijn, en het belangrijkste doel moet gegevenscodering, opslag van cryptografische sleutels zijn, evenals terreinkaarten en navigatie binnen de GLONASS- en GPS-systemen.

De technische kenmerken van het toestel worden niet gemeld, behalve dat de tablet zal worden uitgerust met een 10-inch scherm. En het is bekend dat het besturingssysteem gebaseerd is op het wijdverbreide Android-softwareproduct van Google. De Google Play Store en de functies voor het verborgen verzenden van gebruikersgegevens naar de server van het bedrijf zijn uit dit besturingssysteem verwijderd. Voor de distributie van applicaties voor militaire tablets wordt deze winkel vervangen door een eigen ontwikkeling van NPC. Een dergelijke wijziging van het besturingssysteem kreeg de naam "RoMOS" - Russisch mobiel besturingssysteem.

Het is bekend dat de civiele versie van de tablet ongeveer 15 duizend roebel kost, en de productie van nieuwe items zou in 2012 moeten beginnen. Volgens Starikovsky zal de mobiele computer door het hoofdinstituut van het Ministerie van Defensie - TsNIIEISU - worden samengesteld uit geïmporteerde componenten.

Aanbevolen: