Hoe Video Van Tv Vast Te Leggen

Inhoudsopgave:

Hoe Video Van Tv Vast Te Leggen
Hoe Video Van Tv Vast Te Leggen

Video: Hoe Video Van Tv Vast Te Leggen

Video: Hoe Video Van Tv Vast Te Leggen
Video: How to do screen recording in Samsung TV|Samsung Story Replay|2020|Hindi|Record TV|Samsung| 2024, Mei
Anonim

Televisie is tegenwoordig niet meer zo populair als internet. En toch zijn er programma's en scènes die u op uw computer wilt opslaan om te bekijken. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een ontmoedigende taak, maar met een beetje inspanning en de juiste apparatuur kun je eenvoudig video van tv vastleggen.

Hoe video van tv vast te leggen
Hoe video van tv vast te leggen

Noodzakelijk

  • - TV-tunerkaart,
  • - speciale kabel.

instructies:

Stap 1

Pas de tv-tunerkaart aan uw computer aan. Dit is een apparaat waarop een antenne of kabel van een andere signaalontvanger is aangesloten. De meest populaire tunerfabrikanten zijn AverMedia en Beholder. Ga naar de dichtstbijzijnde computerhardwarewinkel en koop een tv-tunerkaart voor uw computer. Er zijn ook apparaten van dit type voor laptops.

Stap 2

Installeer jezelf of neem contact op met de wizard om het apparaat aan te sluiten en te configureren. Als gevolg hiervan verschijnt er een antenneconnector van het tulptype in uw computer of laptop (het ziet eruit als een wit en rood rond stopcontact). De set met de tuner wordt geleverd met een kabel voor een geluidskaart en een cd met software.

Stap 3

Sluit de antenne aan op de overeenkomstige aansluiting op de tuner. Sluit ook je geluidskaart aan met de meegeleverde kabel. Sluit hiervoor de groene uitgang van de tuner aan op de blauwe ingang aan de achterkant van de computer. Zet uw computer aan en plaats de schijf met apparaatsoftware in het station. Er verschijnt een automatisch installatievenster op het scherm. Klik op "Installeren" en beantwoord de vragen van de wizard. Voer de snelkoppeling van het eigen tunerhulpprogramma uit vanaf het bureaublad. Wanneer u voor het eerst begint, wordt u gevraagd om kanalen in te stellen. Ga akkoord en wacht tot het programma klaar is.

Stap 4

Configureer het coderingsproces van de vastgelegde video en de opslagbestemming. Zoek in het hoofdvenster van AverTV of BeholdTV de knop "Instellingen" en druk erop. Selecteer in het gedeelte "Opnemen en opslaan" een map op uw harde schijf waar programma's worden opgenomen. Geef ook de gewenste codec op voor het comprimeren van informatie. De beste keuze zou h.264 zijn, maar oudere versies van tuners werken niet met deze codec, dus DivX of Xvid zou een compromiskeuze zijn. Sla de wijzigingen op en sluit het instellingengedeelte.

Stap 5

Schakel een van de kanalen in en druk op de knop "Opnemen". U kunt hiervoor de meegeleverde afstandsbediening gebruiken of een knop in het programmamenu. De real-time opname begint. Om de opname te stoppen, drukt u nogmaals op de opnameknop of de stopknop.

Aanbevolen: