Hoe Een Televisiekabel Te Leggen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Televisiekabel Te Leggen?
Hoe Een Televisiekabel Te Leggen?

Video: Hoe Een Televisiekabel Te Leggen?

Video: Hoe Een Televisiekabel Te Leggen?
Video: How to Install a Coax Cable F Connector with Common Tools 2024, Mei
Anonim

Ons huis is al ondenkbaar zonder tv. Wij installeren televisieapparatuur in de woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs in de garage. Uiteraard moet je speciale kabels en snoeren oprekken, vertakken en verbergen. Hoe het correct te doen, zodat de draden het minst zichtbaar zijn?

Hoe een televisiekabel te leggen?
Hoe een televisiekabel te leggen?

instructies:

Stap 1

Televisiekabels lopen meestal langs muren (in de buurt van plinten, stijlen, plafonds). Voordat u begint met het bedraden van de kabel, moet u de secties van de bedrading meten en de draad met een kleine marge doorknippen. Bereid vervolgens de kabel voor door deze recht te trekken door hem (meerdere keren) door de stof te trekken.

Stap 2

Knip de metalen strips af en bevestig de geleiders ermee, hiervoor kunt u gewone blikken gebruiken, de lengte van de strips hangt af van de dikte van de draad die u gaat bevestigen.

Stap 3

Plaats de geleiders op de clips die over de draden zijn bevestigd.

Stap 4

Er zijn verschillende manieren om kabels te leiden. Open methode: de kabel loopt langs het oppervlak van gemetselde, gepleisterde of met behang geplakte betonnen muren en plafonds. Er worden lichtgewicht kabels met afgeschermde draden of platte draden gebruikt. Met rubber geïsoleerd aluminium en koperdraden worden ook gebruikt.

Stap 5

Voor blootliggende bedrading is het het beste om draden aan een muur of plafond te bevestigen met behulp van rollen van porselein.

Stap 6

Verborgen methode: de kabel wordt in een laag pleister gelegd, onder de pleister, onder de vloer. Voor deze methode worden draden van de volgende merken gebruikt: APN, APPVS, APPV, VARN, APV, etc.

Stap 7

Gebruik voor verborgen bedrading kabelgoten, zorg ervoor dat deze over de gehele lengte afgedekt zijn op een diepte van minimaal 10 mm en de draden minimaal 5 mm. Verborgen bedrading in een laag of onder een laag gips impliceert de aanwezigheid van horizontale en verticale bedrading, evenals flitsers en storingen.

Aanbevolen: