Hoe Apparatuur Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Apparatuur Te Kiezen?
Hoe Apparatuur Te Kiezen?

Video: Hoe Apparatuur Te Kiezen?

Video: Hoe Apparatuur Te Kiezen?
Video: Hoe om te schieten een Top Spin Dip Free Kick zoals Bale & Ronaldo door freekickerz 2024, Mei
Anonim

Om met succes een draadloos netwerk aan te maken en te configureren, moet u de juiste apparatuur kunnen kiezen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de combinatie van een wifi-router met draadloze adapters.

Hoe apparatuur te kiezen?
Hoe apparatuur te kiezen?

Noodzakelijk

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

De meeste draadloze adapters in moderne laptops kunnen werken met een breed scala aan Wi-Fi-netwerken. Check in ieder geval de specificaties van deze adapters voordat je een wifi-router aanschaft.

Stap 2

Let op de volgende apparaatparameters:

- Type radiosignaal (802.11b, g of n)

- Type gegevenscodering (WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK)

Als de adapters nieuwere en betere netwerkinstellingen ondersteunen, is het onverstandig om een ouder routermodel aan te schaffen. Merk ook op dat WEP-netwerken vrij eenvoudig te hacken zijn.

Stap 3

Als uw netwerk computers bevat, koop dan een router met meerdere Ethernet-poorten (LAN). Het is beter als hun aantal groter is dan het aantal aangesloten stationaire computers. Zo vermijdt u de aanschaf van extra netwerkhubs wanneer u nieuwe apparaten moet aansluiten.

Stap 4

Als u niet over de mogelijkheid beschikt om computers te bekabelen, koop dan Wi-Fi-adapters. Deze apparaten zijn onderverdeeld in twee hoofdtypen: USB- en PCI-adapters. U moet geen extra geld uitgeven aan de aankoop van adapters die de functie van het creëren van een draadloos toegangspunt ondersteunen - u hebt ze gewoon niet nodig.

Stap 5

Ontdek de mogelijkheden van een wifi-router. Als het bij het configureren van een draadloos toegangspunt mogelijk is om gemengde soorten gegevensoverdracht en encryptie te specificeren (802.11b / g / n gemengd en WPA-WPA2-PSK gemengd), koop dan adapters die met ten minste een van deze netwerken werken.

Stap 6

Selecteer anders een draadloze adapter die bepaalde netwerkinstellingen ondersteunt. Bekijk de lijst met besturingssystemen waarvoor stuurprogramma's worden geleverd. Als u een oude adapter met een nieuw besturingssysteem gebruikt, download dan zelf de nieuwe driverversies van de officiële website van de fabrikanten van deze apparatuur.

Aanbevolen: