Hoe U Het Land Van Herkomst Op Uw Telefoon Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Land Van Herkomst Op Uw Telefoon Kunt Achterhalen
Hoe U Het Land Van Herkomst Op Uw Telefoon Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Land Van Herkomst Op Uw Telefoon Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Land Van Herkomst Op Uw Telefoon Kunt Achterhalen
Video: Hoe geld naar het huis te trekken: tekenen van rijkdom 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een mobiele telefoon denkt niet iedereen aan het land van fabricage. Het is duidelijk dat de meeste telefoons die in Rusland worden verkocht, in China worden gemaakt. Maar China is niet hetzelfde als China. Grote concerns voor de productie van huishoudelijke apparaten en elektronica verplaatsen hun productie vanwege de goedkope arbeidskrachten naar het grondgebied van het Middenrijk. Maar fabrikanten doen het legaal, ze bouwen fabrieken. En de kwaliteit van de montage wordt daar vaak strenger dan normaal gecontroleerd, om de reputatie van de onderneming niet te verliezen.

Hoe u het land van herkomst op uw telefoon kunt achterhalen
Hoe u het land van herkomst op uw telefoon kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

De Chinezen zijn echter slimme mensen. En samen met hoogwaardige, "merk" mobiele telefoons, werd het land overspoeld met vervalsingen, zo vakkundig gemaakt dat ze alleen kunnen worden onderscheiden door hun serienummer of IMEI (International Mobile Equipment Identity). Dit is een 15-cijferig nummer dat de internationale identificatie is voor mobiele apparatuur, deze code is uniek voor elke mobiele telefoon.

De eerste acht cijfers van de IMEI beschrijven het model en het land van herkomst van de telefoon. Bovendien zijn de eerste 6 cijfers de TAC (Type Approval Code) telefoonmodelcode. Daarna gevolgd door 2 cijfers - de landcode van de fabrikant FAC (Final Assembly Code). De volgende 6 cijfers vertegenwoordigen de SNR (Serial Number) van de telefoon. Het resterende cijfer is een reserve SP (Spare) identifier, het wordt berekend op basis van de vorige cijfers, met behulp van een speciaal algoritme.

Het land van fabricage van de telefoon wordt dus beschreven door het 7e en 8e cijfer van de IMEI. Bijvoorbeeld 67 - VS, 19 / 40 - Groot-Brittannië, 80 - China.

Stap 2

U kunt het land van fabricage van de telefoon ook bepalen aan de hand van de streepjescode van de telefoon, aan de hand van de eerste twee cijfers.

En natuurlijk staat het land van herkomst vermeld op de verpakking van de telefoon en in de bijbehorende instructies en documenten. Zowel de streepjescode als de IMEI van de telefoon zijn daar geschreven. Wees echter voorzichtig, soms komt het niet overeen met de originele IMEI. In dit geval is er een nep voor je.

Stap 3

Het is heel gemakkelijk om de IMEI van de telefoon te achterhalen. Kies * # 06 # op het toetsenbord en de IMEI van uw telefoon wordt op het scherm weergegeven. Als de telefoon twee simkaarten heeft, verschijnen er twee IMEI's op het scherm.

Stap 4

Ook is de IMEI van de telefoon te vinden, en vooral, vergeleken met de versie op het scherm, onder de batterij van de telefoon. Verwijder de achterkant en de batterij, er is een sticker op de telefoonbehuizing met de IMEI van de telefoon, evenals de certificeringsinstantie voor dit product in Rusland, de PCT.

Stap 5

De IMEI van de telefoon heeft nog een functie. Als uw telefoon wordt gestolen of verloren gaat, kan uw mobiele provider uw telefoon op uw verzoek vergrendelen. Blokkeren gebeurt precies volgens de IMEI-gegevens.

Aanbevolen: