Hoe De Voedingsadapter Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voedingsadapter Te Repareren?
Hoe De Voedingsadapter Te Repareren?

Video: Hoe De Voedingsadapter Te Repareren?

Video: Hoe De Voedingsadapter Te Repareren?
Video: How to Fix AC DC Power Adapter, common fix for adapters and phone chargers 2024, April
Anonim

Stroomadapters zijn puls en transformator. Deze laatste zitten eenvoudig in het toestel en zijn beschikbaar voor thuisreparatie. Zeker als er geen behoefte is om een nieuwe voeding te kopen.

Hoe de voedingsadapter te repareren?
Hoe de voedingsadapter te repareren?

Noodzakelijk

multimeter (ohmmeter); - kruiskopschroevendraaier; - soldeerbout met laag vermogen; - reserveonderdelen en details

instructies:

Stap 1

Controleer of de indicator op de adapterbehuizing werkt. Als de LED brandt, begint u met het oplossen van problemen met de continuïteit van de draad waardoor de elektrische stroom de voeding binnenkomt. Om een draad te testen, meet u de weerstand. Een defecte draad heeft een oneindige weerstand. Om de draden van de multimeter aan beide uiteinden van de draad aan te sluiten zonder de isolatie te breken, gebruikt u naalden of speciale naalden van een ohmmeter. Vervang de defecte draad door een nieuwe.

Stap 2

Als de indicator uit is, demonteer dan de adapter. Daarbij zul je zien dat het bestaat uit een transformator en een elektronische schakeling. De transformator verlaagt de netspanning van 220 V tot ongeveer de gewenste waarde. Een elektronische schakeling corrigeert de elektrische stroom van AC naar DC en stabiliseert de spanning tot een exacte waarde.

Stap 3

Typische transformatorstoringen zijn burn-out of breuk van de primaire of secundaire wikkeling. Aangezien de meeste adapters in China worden gemaakt en besparen op kwaliteitsdraden, moet u eerst de transformator controleren. Neem hiervoor een multimeter en meet de weerstand van beide wikkelingen. U kunt de weerstand van de primaire wikkeling meten via de contacten van de netstekker zonder de transformator te demonteren. De weerstand van de primaire wikkeling moet enkele duizenden Ohms (meerdere kOhms) zijn, de weerstand van de secundaire wikkeling moet enkele tientallen Ohms zijn. Als de wikkeling defect is, moet deze worden teruggespoeld met een soortgelijke nieuwe draad.

Stap 4

Raak tijdens het controleren van de transformator geen delen onder spanning aan met uw handen. De contactklemmen kunnen alleen worden aangeraakt door de klemmen van de multimeter. Overtreding van deze regel is niet schadelijk voor uw gezondheid, maar de ohmmeter-metingen zullen onjuist zijn. Zorg ervoor dat u de kabels loskoppelt die naar het elektronische circuit gaan voordat u de weerstand meet, aangezien dit ook de verkregen resultaten zal beïnvloeden.

Stap 5

Zoek na het demonteren van de transformator de diodebrug. Het is ontworpen om de elektrische stroom die door de secundaire wikkeling vloeit te corrigeren. Controleer elke diode om de beurt door de weerstand ervan te meten. In dit geval is het niet nodig om het te solderen. Een defecte diode zal een zeer lage of geen weerstand hebben. Onderhoudbaar - zeer groot, neigt naar oneindig. Vervang de kapotte diode door een nieuwe.

Stap 6

Onderzoek het elektronische circuit van de transformator zorgvuldig. Bepaal de fouten van de elementen door donkerder te worden rond radiocomponenten, scheuren en chips op hun behuizingen, zwelling van condensatoren. Soldeer de kapotte onderdelen voorzichtig, kijk naar de aanduiding op de behuizing, koop precies dezelfde en installeer nieuwe. Bij het vervangen van een condensator is het raadzaam om een nieuwe met een iets grotere capaciteit te plaatsen en bij het solderen op de polariteit van de opname te letten.

Stap 7

Als de stabilisator niet goed werkt, onthoud, schets of fotografeer de locatie op de microschakeling. Een nieuw onderdeel moet worden geïnstalleerd met kennis van het doel en met inachtneming van de locatie van de stabilisatorterminals. Een tijdig gemaakte tekening of foto zal u helpen om een nieuw onderdeel correct te solderen zonder in dergelijke complexe details te treden.

Aanbevolen: