Hoe Sms'en Te Kopiëren?

Inhoudsopgave:

Hoe Sms'en Te Kopiëren?
Hoe Sms'en Te Kopiëren?

Video: Hoe Sms'en Te Kopiëren?

Video: Hoe Sms'en Te Kopiëren?
Video: How To Transfer SMS From One Phone To Another | Transfer Messages 2024, September
Anonim

Berichten op een mobiele telefoon vertegenwoordigen soms belangrijke correspondentie die u op uw computer kunt bewaren of zelfs kunt afdrukken. Niet elke telefoon staat dit toe, maar iPhone-bezitters kunnen een van de opties proberen.

Hoe SMS te kopiëren
Hoe SMS te kopiëren

instructies:

Stap 1

Als uw iPhone niet gejailbreakt is, is er maar één optie om sms naar uw computer te kopiëren. Maak schermafbeeldingen van het berichtenscherm (tegelijkertijd op de aan/uit- en startknop drukken) en breng ze vervolgens over naar uw computer. Dit is niet de handigste manier, vooral als u een groot aantal berichten moet kopiëren.

Stap 2

Voor jailbreak-telefoons is er een interessantere manier, hoewel je twee programma's moet downloaden en installeren om dingen voor elkaar te krijgen. Het eerste DiscAid-programma kan worden gedownload van https://www.digidna.net/products/diskaid en een tweede SQLite Database Browser o

Stap 3

Nadat beide programma's zijn geïnstalleerd, sluit u uw telefoon aan op uw computer via een USB-kabel, start u DiscAid en opent u de hoofdmap.

Stap 4

Open achtereenvolgens de mappen Gebruiker, Bibliotheek, SMS en klik op het bestand sms.db.

Stap 5

Klik op de knop Kopiëren naar pc om het bestand op uw computer op te slaan. Als je een Mac hebt, is de knop respectievelijk Kopiëren naar Mac.

Stap 6

Zoals je misschien al geraden hebt, bevat het eerder gekopieerde bestand je sms en om ze in een leesbare vorm te brengen, moet je dit bestand converteren naar een leesbaar formaat. Open hiervoor de SQLite Database Browser en laad het sms.db-bestand in het programma.

Stap 7

Selecteer het menu Bestand - Exporteren - Tabel als CSV-bestand.

Stap 8

Selecteer het gedeelte Bericht en klik op de knop Exporteren.

Stap 9

Geef de locatie op uw computer op waar u het voltooide bestand wilt opslaan. U moet de csv-extensie toevoegen aan de bestandsnaam zodat het bestand wordt gedefinieerd als een Excel-tabel.

Stap 10

Nu kunt u het resulterende bestand openen en uw berichten op uw computer lezen.

Aanbevolen: