Wat Is Nexus

Wat Is Nexus
Wat Is Nexus

Video: Wat Is Nexus

Video: Wat Is Nexus
Video: What is Nexus? 2024, April
Anonim

Nexus is een productlijn van apparaten van Google. Deze serie omvat voornamelijk smartphones van verschillende categorieën. Op dit moment zijn er meerdere modellen tabletcomputers aan deze lijn toegevoegd.

Wat is Nexus
Wat is Nexus

Het eerste mobiele Android-apparaat is de Nexus One. Deze smartphone is vervaardigd door HTC en op de markt gebracht door internetgigant Google Inc. Het eerste model kwam met Android 2.1-systeem. Nu kunt u modellen vinden die werken met versie 2.3.6.

Dit toestel werd breed geadopteerd, waardoor de Nexus-serie werd omgevormd tot een uitgebreide productlijn. Samsung Nexus-apparaten worden nu actief uitgebracht. De toestellen draaien nog steeds op het Android-systeem. Vanzelfsprekend bevatten moderne apparaten versies zoals 4.0 Ice Cream Sandwich en zelfs 4.1 Jelly Bean.

Het vlaggenschip van de serie is momenteel de Nexus Prime-smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung. Het toestel is voorzien van een 2-core processor met een frequentie van 1,2 GHz en een aanraakscherm met een diagonaal van 4,65 inch. Het scherm heeft een AMOLED-matrix met een resolutie van 1280x720 pixels. Een onderscheidend kenmerk van de Nexus Prime is de ingebouwde 32 GB SSD. Jongere modellen hebben slechts 16 GB geheugen.

De nieuwste innovatie van Google is de tabletcomputer Nexus 7. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze tablet uitgerust met een 7-inch display. De matrixresolutie kan oplopen tot 1280x800 pixels. Opmerkelijk is dat deze computer gebruik maakt van een 4-core processor van Nvidia - Tegra 3. Dit onderdeel compenseert alle mogelijke nadelen van een tablet-pc ruimschoots.

Opgemerkt moet worden dat de Nexus-lijn op dit moment nog volop in ontwikkeling is. Gezien de goedkope kosten van de vrijgegeven tablet, moet deze actief worden gedistribueerd. Dit zal het bedrijf alleen maar aanmoedigen om nieuwe producten met betere eigenschappen op de markt te brengen.

Aanbevolen: