Wat Is Een Koptelefoon?

Wat Is Een Koptelefoon?
Wat Is Een Koptelefoon?

Video: Wat Is Een Koptelefoon?

Video: Wat Is Een Koptelefoon?
Video: Deze slimme koptelefoon klinkt super goed 🎧 2024, Mei
Anonim

Het begrip "headset" is ontstaan in het midden van de vorige eeuw. Met de ontwikkeling van de wetenschap en daarmee van de communicatiemiddelen, breidde de betekenis ervan geleidelijk uit. Wat een headset tegenwoordig is, kan niet in een notendop worden verteld.

Wat is een koptelefoon?
Wat is een koptelefoon?

Telefoon, headset (of gewoon) headsets worden apparaten genoemd, dit zijn structuren die bestaan uit mechanisch gecombineerde koptelefoons (koptelefoons) en microfoons. Hun doel is om ze te gebruiken in verschillende communicatiesystemen. De belangrijkste kenmerken van de headsets zijn de mogelijkheid om ze aan het menselijk lichaam te bevestigen (op het hoofd of op kleding), wat handsfree communicatie mogelijk maakt.

De nuttige eigenschappen van headsets zijn onder meer de mogelijkheid om een betere gehoorbescherming te bieden tegen externe ruis. Dit is vooral belangrijk wanneer het wordt toegepast in activiteitengebieden waar het leven van mensen (spoorweg- en luchtverkeersleiders, vliegtuigpiloten, exploitanten van nood- en reddingsdiensten) kan afhangen van de nauwkeurigheid van het werk van de exploitant.

De verbindingsmethode maakt onderscheid tussen bedrade en draadloze headsets. De eerste hebben elektrisch contact met communicatieapparatuur. Door de mogelijkheid om de draden waarmee de verbinding wordt gemaakt af te schermen, zijn ze beter beschermd tegen interferentie. Bovendien zijn hun kosten vrij laag. Draadloze headsets gebruiken een radiokanaal (meestal DECT of Bluetooth) om te communiceren met de belangrijkste apparatuur. Door de afwezigheid van draden heeft de bediener een grote bewegingsvrijheid.

Headsets onderscheiden zich ook door de bevestigingsmethode (op het oor, op het hoofd en op het hoofd, ingebouwd in de helm), door het aantal audiokanalen (mono en stereo), door de bevestigingsmethode van de microfoon (ingebouwd, op afstand, niet vast, met een mechanische geluidsleiding). Headsets voor speciale toepassingen (bijvoorbeeld waterdicht) worden onderscheiden in een aparte categorie.

Headsets dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Ze werden gebruikt door tankbemanningen, piloten van gevechtsvliegtuigen en radio-operators op schepen. Tegenwoordig zijn er een groot aantal soorten en typen van deze apparaten die op verschillende activiteitsgebieden worden gebruikt.

Aanbevolen: