Wat Is Fasegeheugen?

Wat Is Fasegeheugen?
Wat Is Fasegeheugen?

Video: Wat Is Fasegeheugen?

Video: Wat Is Fasegeheugen?
Video: Leren onthouden - korte- en lange termijn geheugen 2024, Mei
Anonim

Micron Technology was de eerste die fasegeheugen voor mobiele apparaten in massa produceerde. Sommigen zijn zich nog niet bewust van de voordelen van deze innovatieve technologie. Om erachter te komen hoe zo'n telefoongeheugen zal werken, moet u het werkingsprincipe van deze microschakeling analyseren, die van de ene fase naar de andere kan schakelen.

Wat is fasegeheugen?
Wat is fasegeheugen?

Fasegeheugen is een geïntegreerd circuit dat is gebaseerd op een faseovergang met behulp van nanobuisjes. Experts noemen het anders: PRAM, Ovonic Unified Memory, PCM, PCRAM, C-RAM en Chalcogenide RAM.

De belangrijkste versie van haar werk is de uitzonderlijke transformatie van het chalcogenide, dat kan overgaan van een amorfe toestand naar een kristallijne en vice versa. Dit gebeurt vanwege het effect van hoge temperaturen van elektrische stroom op de moleculen van de stof.

Dit geheugen wordt als niet-vluchtig beschouwd. Omdat het de mogelijkheid heeft om informatie op te slaan, zelfs als de stroom is uitgeschakeld. En de snelheid van zijn werk kan alleen worden vergeleken met die van DRAM en overtreft deze zelfs.

Naast onafhankelijkheid van energie en hoge prestaties, heeft PCM-geheugen een groot aantal herschrijfmogelijkheden, een enorme celgrootte voor het opslaan van informatie, uitstekende weerstand en betrouwbaarheid tegen externe factoren.

Alle bovenstaande eigenschappen van fasegeschakeld geheugen maken het mogelijk om het ontwerp van circuits in micro-elektronische apparaten aanzienlijk te vergemakkelijken en tegelijkertijd hun kwaliteit te verbeteren en hun functionele eigenschappen te vermenigvuldigen.

Op dit moment wordt fasegeheugen ontwikkeld en voortdurend gereconstrueerd door bekende bedrijven als Samsung, Intel, Numonyx, IBM. Het kan worden gebruikt in gebieden als medische elektronica, auto-industrie, lucht- en ruimtevaarttechniek, nucleaire industrie, enz. Bovendien wordt deze technologie gewoonweg onvervangbaar in smartphones, tablets en pc's.

Micron legde uit dat het fasegeheugen het elektronische apparaat de mogelijkheid geeft om in korte tijd op te starten, met een laag stroomverbruik, de hoogste prestaties en betrouwbaarheid heeft. Deze nieuwe prestatie, die wetenschappers "geheugen van de toekomst" hebben genoemd, zal kunnen concurreren met flash-geheugen.

Aanbevolen: