Wat Zijn Gps-navigators

Wat Zijn Gps-navigators
Wat Zijn Gps-navigators

Video: Wat Zijn Gps-navigators

Video: Wat Zijn Gps-navigators
Video: ОБЗОР: 704 - 7-дюймовая система GPS-навигации (Windows CE) 2024, Mei
Anonim

Een GPS-navigator is een apparaat dat zijn huidige locatie op aarde bepaalt. Het globale plaatsbepalingssysteem wordt gebruikt om nauwkeurige coördinaten te verkrijgen. De meeste GPS-navigators bieden informatie over de breedtegraad en lengtegraad voor het gebied. Sommige apparaten kunnen ook de hoogte detecteren.

Wat zijn gps-navigators
Wat zijn gps-navigators

De twee belangrijkste apparaten van een GPS-navigator zijn de processor (chipset) en de GPS-antenne. De eerste uitrusting is een microchip die zorgt voor de gezamenlijke werking van de rest van de elementen.

De GPS-antenne is het belangrijkste signaalontvangende en verzendende apparaat. Meestal is het vooraf geconfigureerd om te werken met de frequenties waarop informatie wordt verzonden door navigatiesatellieten.

Er zijn verschillende programma's in GPS-navigators. BIOS zorgt voor een stabiele werking van apparaatelementen. Het besturingssysteem en de softwareschil zijn in het apparaat aanwezig om het gebruik van de navigator te vergemakkelijken.

Het meest voorkomende type navigator zijn auto-gps-apparaten. De belangrijkste taken van autonavigators zijn het weergeven van de huidige locatie en het leggen van een route naar het gewenste punt. In de regel zijn ze begiftigd met een relatief groot aantal extra functies. In dit geval hebben we het over het werken met multimediabestanden, spraakbesturing, enzovoort.

Toeristische GPS-navigators zijn een miniatuurkopie van auto-analogen. Daarnaast hebben deze apparaten een schokbestendige behuizing. Het belangrijkste voordeel van dit type navigator is de relatief krachtige antenne, waardoor het een signaal kan ontvangen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Er zijn ook sportnavigators. Ze worden meestal gemaakt in de vorm van polshorloges. Deze apparaten zijn ontworpen om de huidige toestand van het lichaam van de atleet te volgen. Uiteraard geven deze GPS-navigators ook de parameters van iemands beweging weer (afgelegde afstand, snelheid, richting).

Handig werken met de GPS-navigator wordt verzorgd door de aanwezigheid van interactieve kaarten. Met hun hulp kan de apparatuur niet alleen de locatie bepalen, maar ook informatie weergeven over belangrijke objecten in de buurt.

Aanbevolen: