Wat Is De No-frost-functie?

Inhoudsopgave:

Wat Is De No-frost-functie?
Wat Is De No-frost-functie?

Video: Wat Is De No-frost-functie?

Video: Wat Is De No-frost-functie?
Video: Какой холодильник выбрать? NO FROST или капельная система? 2024, Mei
Anonim

Het is absoluut onmogelijk om je het dagelijkse leven voor te stellen zonder een koelkast. Ze zijn er in verschillende kleuren, maten en functies, variërend van de eenvoudigste en meest elementaire tot de meest innovatieve.

Wat is de no-frost-functie?
Wat is de no-frost-functie?

Wat is geen vorst?

Het systeem no frost (know frost) betekent in vertaling "bevriest niet". Op een andere manier kan het automatisch ontdooien, automatisch ontdooien, zelfontdooien worden genoemd. De betekenis van al deze termen is hetzelfde: de technologie die verantwoordelijk is voor het ontdooien van de vriezer in koelkasten.

No frost-modellen worden nu aangeboden door bijna alle productiebedrijven: LG, Samsung, Sharp, Hotpoint, Beko, Indesit, Electrolux, enz.

Het ontdooimechanisme verwarmt het koelelement van de koelkast voor een korte tijd en smelt het opgehoopte ijs. Het resulterende water wordt afgevoerd via een speciaal compartiment aan de achterkant van de koelkast. Het ontdooisysteem wordt aangestuurd door een elektrische of elektronische timer: elke 6, 8, 10, 12 of 24 uur wordt het compressiemechanisme geactiveerd en werkt van 15 minuten tot een half uur. De ontdooiverwarmer voldoet aan een standaard wattage van 350 tot 600 watt.

In oudere modellen koelkasten werkte het mechanisme lange tijd en feedback van klanten leidde tot een verbetering van het mechanisme. In koelkasten van nieuwe modellen start het automatische ontdooimechanisme alleen als de compressor draait. Dus hoe langer de koelkastdeur gesloten is, hoe minder energie er wordt besteed aan het ontdooien. Als alternatief kiezen productiebedrijven in sommige koelkastmodellen voor verwarming op heet gas.

Voordelen:

- U hoeft de koelkast niet handmatig te ontdooien: het bespaart arbeid en tijd.

- Voedselverpakkingen zijn transparanter en de inhoud van de zak is gemakkelijk te herkennen doordat deze niet bedekt is met sneeuw/vorst.

- De meeste diepvriesproducten plakken niet aan elkaar.

- Geuren worden geminimaliseerd omdat de lucht constant binnen circuleert (vooral in de totale vorstvrije versies).

- Betere regeling van de temperatuur in de vriezer.

Een automatisch ontdooisysteem is meestal geen doorslaggevend criterium bij het kiezen van een koelkast.

Gebreken

- Het systeem kan meer energie verbruiken dan conventionele koelkasten.

- Om veiligheidsredenen moet het systeem via een hoogspanningsvoeding op het verwarmingselement worden aangesloten.

- Toenemende complexiteit van elektrische en mechanische configuratie kan de kosten van onderdelen verhogen.

- Op warme dagen kan er condens onder de koelkastdeur uitlopen.

- Het systeem werkt mogelijk niet of slaat de verwarmingscyclus over op warme dagen of als de koelkast vaak wordt geopend.

Aanbevolen: