Voor- En Nadelen Van Een E-book

Inhoudsopgave:

Voor- En Nadelen Van Een E-book
Voor- En Nadelen Van Een E-book

Video: Voor- En Nadelen Van Een E-book

Video: Voor- En Nadelen Van Een E-book
Video: EBOOKS VS PHYSICAL BOOKS WHICH IS MORE SUPERIOR? | ADVANTAGES & DISADVANTAGES 2024, Mei
Anonim

Een e-book is een multifunctioneel elektronisch apparaat dat is ontworpen om boeken van elk formaat te lezen. E-books verdragen, net als alle andere elektronica, geen vocht en schokken, omdat dit de kwaliteit van hun werk kan beïnvloeden.

Voor- en nadelen van een e-book
Voor- en nadelen van een e-book

instructies:

Stap 1

Laag gewicht. Een van de voordelen van een e-reader is het lage gewicht van het apparaat. Een gemiddeld e-book weegt ongeveer 250 gram, terwijl het één of honderden gedownloade boeken kan bevatten. Een e-book is makkelijker mee te nemen in je tas dan een hele bibliotheek met gedrukte publicaties.

Stap 2

Grote kansen. Naast het standaard lezen van boeken, kunnen veel "lezers" gemakkelijk videoclips en audio-opnames reproduceren. Sommige modellen hebben een ingebouwde camera, waarmee u op elk moment foto's kunt maken en deze vervolgens kunt bekijken. De e-reader, hoewel geen tabletcomputer, doet er in sommige opzichten niet onder. En dit is zijn voordeel.

Stap 3

Milieuvriendelijkheid kan ook worden beschouwd als een pluspunt van e-books. Gedrukte publicaties zijn het resultaat van ontbossing, de verwerking tot papier, en vervolgens het aanbrengen van niet altijd hoogwaardige inkt erop. Een e-book vereist niet zo'n globaal werk, alle publicaties erin zijn virtueel en vereisen niet het kappen van een heel bos of een apart deel ervan.

Stap 4

De mogelijkheid om eenvoudige en begrijpelijke aantekeningen in de tekst te maken is een onbetwistbaar voordeel van e-books. In gedrukte publicaties kan zelfs een lichte onderstreping met een potlood de inhoud beschadigen (er blijft een lelijke markering achter, er kunnen een paar woorden uit een zin verloren gaan, bijvoorbeeld). In e-books is het mogelijk om een woord of een deel van een tekst te markeren zonder enige schade, het merkteken kan op elk moment worden verwijderd, wat geen invloed heeft op de kwaliteit van de leesbare publicatie.

Stap 5

Het herstellen van inhoud in een paar tikken is een enorm voordeel van e-books ten opzichte van gedrukte. Ten eerste, als een deel van de tekst verloren is gegaan, kunt u proberen deze te herstellen door de instellingen van een specifiek gadgetmodel te bekijken. Ten tweede kunt u het boek eenvoudig opnieuw downloaden van internet. Gedrukte boeken daarentegen vallen vaak uit elkaar door veelvuldig lezen of onzorgvuldig gebruik.

Stap 6

De kwaliteit van de weergave van de tekst. In een e-book kies je zelf het lettertype en de manier waarop de tekst wordt weergegeven (helderheid, achtergrond, spreidingsmethode: liggend, staand, staand). Sommige afdrukken zijn helaas gemaakt op geel papier van lage kwaliteit met fuzzy-inkt, die kan worden uitgesmeerd door onvoorzichtige bewegingen. En hier hebben e-books ook een voordeel.

Stap 7

De afhankelijkheid van het batterijniveau is een nadeel van het e-book. Het moet tijdig worden opgeladen om bruikbaar te zijn. Gedrukte uitgaven kunnen jaren op de plank staan wachten in de coulissen.

Stap 8

Immuniteit voor invloeden van buitenaf is ook een nadeel van e-books. Zelfs een kleine klap kan de laatste zijn voor het apparaat. Om nog maar te zwijgen van het feit dat vocht, direct zonlicht en enige mechanische belasting een e-book in een paar seconden kunnen breken. De gedrukte editie krijgt gewoon een armoedige en lelijke uitstraling.

Aanbevolen: