Hoe De Computer Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten?
Hoe De Computer Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Computer Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Computer Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten?
Video: How to connect CPU to TV Easily//How To Use Your TV As A Computer Monitor Easily//Technical NVN 99 2024, Mei
Anonim

Een bepaalde categorie gebruikers geeft de voorkeur aan LCD- en plasma-tv's in plaats van de gebruikelijke monitoren. Om dit idee te implementeren, moet rekening worden gehouden met verschillende belangrijke nuances.

Hoe de computer op een lcd-tv aan te sluiten?
Hoe de computer op een lcd-tv aan te sluiten?

Noodzakelijk

videosignaaltransmissiekabel, adapter

instructies:

Stap 1

Zoek eerst het corresponderende paar connectoren op uw tv en systeemeenheid. In moderne plasma- en lcd-tv's zijn er de volgende typen connectoren in verschillende combinaties: HDMI, VGA, SCART en kanalen voor het aansluiten van componentkabels.

Stap 2

Computervideoadapters hebben meestal VGA-, DVI- en HDMI-kanalen. Houd er rekening mee dat het belangrijker is om de connectoren te gebruiken die het digitale signaal dragen. Dit zal de beeldkwaliteit maximaliseren. Mogelijk hebt u adapters nodig om sommige poorten aan te sluiten, zoals VGA-DVI of DVI-HDMI. Sluit de geselecteerde poorten op de tv en de systeemeenheid aan.

Stap 3

Schakel beide apparaten in. Open het menu TV-instellingen en stel de gewenste poort in als de belangrijkste ingangsbron.

Stap 4

Hoogstwaarschijnlijk wordt na het voltooien van deze bewerkingen het bureaublad van de computer al op de tv weergegeven. Mogelijk bent u tevreden met de huidige status van de instellingen. Als u zowel een tv als een monitor tegelijkertijd wilt gebruiken, opent u het menu "Vormgeving en persoonlijke instellingen".

Stap 5

Ga verder met het instellen van het beeld (schermresolutie) Selecteer de optie Deze weergave uitbreiden. Door deze optie te activeren, kunt u tegelijkertijd video bekijken op het tv-scherm en verschillende toepassingen starten op een standaardmonitor.

Stap 6

Als u de standaardmonitor wilt uitschakelen, klikt u op de afbeelding die de tv symboliseert en activeert u de functie "Maak dit scherm hoofdscherm".

Aanbevolen: