Verbinding Maken Met Satellietzenders

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Satellietzenders
Verbinding Maken Met Satellietzenders

Video: Verbinding Maken Met Satellietzenders

Video: Verbinding Maken Met Satellietzenders
Video: Verbinding maken met een geselecteerd Wi-Fi-netwerk met behulp van SetApp 2024, Mei
Anonim

Het ontvangen van een televisiesignaal op een schotelantenne is al lang niet meer exotisch, satellietuitzendingen bestrijken miljoenen inwoners. Desalniettemin, voor degenen die de gekoesterde "schotel" gaan kopen, installeren en configureren, zijn veel details van dit proces nog steeds onduidelijk.

Verbinding maken met satellietzenders
Verbinding maken met satellietzenders

instructies:

Stap 1

Een ontvangende schotelantenne die op een balkon, muur of dak van een huis is geïnstalleerd, is het meest zichtbare, maar niet het belangrijkste apparaat voor het ontvangen van satellietzenders. Om satellietzenders te ontvangen, moet je eerst een ontvanger kiezen en kopen - hij is het die het door de schotel ontvangen signaal decodeert.

Stap 2

De keuze van de ontvanger hangt af van welke satelliet-tv-aanbieder u wilt ontvangen. De bekendste operators zijn NTV-plus, Orion Express, Rainbow TV, Platforma HD, Tricolor TV. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen. De meest goedkope en betaalbare kan worden beschouwd als een pakket kanalen van Tricolor TV.

Stap 3

Veel ontvangers zijn afgestemd op de behoeften van specifieke operators en zijn specifiek afgestemd op hun uitzendstandaard. Koop daarom, nadat u een operator heeft gekozen, een ontvanger die speciaal is bedoeld voor het ontvangen van zijn kanalen - dit zorgt voor een hoge beeldkwaliteit en geen compatibiliteitsproblemen.

Stap 4

Houd er rekening mee dat een groot aantal kanalen, voornamelijk buitenlandse, in open codering worden uitgezonden. Dit betekent dat de eenvoudigste ontvanger voldoende is om ze te ontvangen. Je kunt de lijst met kanalen en hun coderingen hier bekijken:

Stap 5

Het grootste probleem bij het ontvangen van open kanalen is dat ze door verschillende satellieten worden uitgezonden. Als je de schotel hebt afgestemd op de ene satelliet, kun je geen zenders van de andere ontvangen. Dit probleem kan gedeeltelijk worden opgelost door twee antennes te installeren die op verschillende satellieten zijn gericht, of door een speciale antennekop met twee of meer converters te gebruiken, waarmee signalen van verschillende dicht bij elkaar gelegen satellieten kunnen worden ontvangen.

Stap 6

Kies altijd een bordmaat met een marge. Als een schotel met een diameter van 50-60 cm bijvoorbeeld voldoende is om een signaal in uw omgeving te ontvangen, neem dan een schotel met een diameter van 90 cm, het scherm begint in vierkanten te breken of zelfs helemaal te verdwijnen. Controleer bij het kopen van een bekken of de montage-instructies bij het bekken zijn meegeleverd.

Stap 7

Het is beter om de installatie van een set satellietapparatuur aan een specialist toe te vertrouwen, maar het is heel goed mogelijk om het zelf te doen. Zoek eerst op internet de exacte gegevens over de locatie van de geselecteerde satelliet voor uw stad. Als iemand al soortgelijke apparatuur heeft, kunt u de positie van de schotel bespioneren - de hellingshoek en richting naar de satelliet.

Stap 8

De antenneconverter wordt met een speciale kabel met twee F-connectoren op de ontvanger aangesloten. Voordat u de connectoren op de kabel schroeft, vindt u op internet instructies over hoe u ze installeert. Indien correct geïnstalleerd, steekt de middelste draad van de kabel 3 mm voorbij de connectoruitsparing.

Stap 9

Het opzetten van een satellietschotel is vrij eenvoudig, het is handig om het uit te voeren met een assistent en met hem te communiceren op een mobiele telefoon. Jij bent bij het bord, de assistent is bij de ingeschakelde tv. Zet het bekken in de laagste stand - zodat het iets in de grond lijkt. Gebruik het kompas om de satelliet te lokaliseren, richt de schotel erop en draai de houder iets vast zodat de schotel niet heen en weer draait.

Stap 10

Begin nu heel langzaam de schotel omhoog te brengen, uw assistent regelt op dit moment het signaalniveau volgens de afstemtabel op het tv-scherm (het wordt uitgegeven door de ontvanger). Op het moment dat het signaalniveau en de kwaliteitsindicatoren tot leven komen, moet hij u hierover informeren. Daarna, door de schotel voorzichtig links-rechts en omhoog-omlaag te draaien, bereikt u een signaalniveau en -kwaliteit van minimaal 80% en draait u tenslotte de antennebevestigingen vast.

Stap 11

Als het satellietsignaal niet wordt opgevangen wanneer de schotel voor de eerste keer wordt opgetild, draait u de schotel iets naar links of rechts en herhaalt u de procedure voor het optillen van de schotel. De praktijk leert dat het op deze manier meestal tien minuten duurt om op te zetten. Het belangrijkste is dat je precies weet waar de satelliet is.

Aanbevolen: