Een Subwoofer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Installeren
Een Subwoofer Installeren

Video: Een Subwoofer Installeren

Video: Een Subwoofer Installeren
Video: How to Install a Subwoofer and Amplifier in a car 2024, Mei
Anonim

De subwoofer wordt gebruikt om een diep geluid te creëren bij zeer lage frequenties. Het is te vinden in de meeste thuisbioscopen of krachtige audiosystemen. Als u besluit een dergelijk apparaat thuis te installeren, moet u beginnen met de aankoop zelf, omdat krachtiger niet altijd van betere kwaliteit is.

Een subwoofer installeren
Een subwoofer installeren

instructies:

Stap 1

Houd rekening met de grootte van de kamer en het luidsprekersysteem waarop de subwoofer wordt aangesloten. Dit moet gebeuren voordat u het apparaat aanschaft. Heb je een kleine akoestiek, dan zal een grote subwoofer weinig zin hebben. Koop ook geen apparaat met alleen lijningangen als de ontvanger of versterker geen extra uitgangen voor volumeregeling heeft. Bepaal waar de subwoofer in de kamer komt te staan. Als je hem tegen een muur plaatst, zal de bas meer uitgesproken zijn, en als je hem in een hoek installeert, krijg je een dreunend geluid.

Stap 2

Verbind de subwoofer met de versterker met een extra luidsprekerkabel via de luidsprekeringangen. Als lijnuitgangen worden gebruikt, zijn verbindingskabels nodig. Voor een mono-aansluiting moeten beide versterkerkanalen worden gebruikt.

Stap 3

Pas de afsnijfrequentie van de subwoofer aan uw hoofdluidsprekers aan. Lees hiervoor de instructies voor het apparaat, waarin alle regelaars en hun doel in detail worden beschreven. U moet echter niet alles alleen volgens regels configureren. Controleer het geluid ook op het gehoor, afhankelijk van je favoriete muziek.

Stap 4

Om een naadloze integratie van de drivers te garanderen, is het noodzakelijk om de frequentiebanden van de subwoofer en de akoestiek enigszins te overlappen. Het achterpaneel van het apparaat bevat een volumeregeling op hoog niveau voor de luidsprekeringangen, evenals een laag niveau voor lijnuitgangen. Om de bovengrens van de weergegeven band te wijzigen, wordt de afsnijfrequentieregeling gebruikt. Sommige modellen zijn uitgerust met twee van deze knoppen voor fijne en grove aanpassingen.

Stap 5

Installeer indien nodig de software voor de subwoofer. Het hangt af van de configuratie van het apparaat en met welke luidspreker ze werken. In de regel staat deze informatie in de instructies.

Aanbevolen: