Hoe Kies Je Een Actiecamera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Actiecamera
Hoe Kies Je Een Actiecamera

Video: Hoe Kies Je Een Actiecamera

Video: Hoe Kies Je Een Actiecamera
Video: Best Action Camera in 2021 - How to Choose your Action Camera? 2024, Mei
Anonim

Een actiecamera kan in veel verschillende situaties van pas komen. Misschien wil je je fietstocht filmen of je vrienden en kennissen je parachutesprong laten zien. Afhankelijk van het specifieke doel moet een dergelijke camera echter bepaalde kenmerken hebben.

Een actiecamera kiezen
Een actiecamera kiezen

Bepaal eerst de kwaliteit. Het hangt allemaal af van waar je de gefilmde video gaat bekijken.

Als u het alleen op een computerscherm bekijkt, kunt u de meest budgetvriendelijke optie kiezen - WVGA 480p. Video die met deze resolutie is gemaakt, kan vrij worden bekeken op een computer en heeft een zeer goede kwaliteit. Breng je hem echter naar het grote scherm, dan vallen meteen enkele tekortkomingen op. Deze optie is alleen geschikt voor amateurs.

ActionHD 720p is een duurdere maar betere optie. Als je het op een computer bekijkt, zullen de graphics inderdaad anders zijn, maar deze resolutie zal nog steeds niet genoeg zijn voor volledige weergave op een tv-scherm. Het is het populairste alternatief onder populaire YouTube-gebruikers. Het is echter onwaarschijnlijk dat een gewone gebruiker een dergelijke kwaliteit nodig heeft.

Als je droomt van echt goede video, koop dan een camera die fotografeert in FullHD 1080. Hierdoor kun je zelfs de kleinste details zien, en de video wordt perfect bekeken, zelfs op een breedbeeld-tv.

Bevestiging

Ook dient u rekening te houden met de wijze en plaats van bevestiging. Zo kan de bekende GoPro op vrijwel elk oppervlak worden bevestigd, ook aan de borst hangen. Dit is een geweldige optie voor atleten die zich bezighouden met actieve sporten zoals hardlopen, fietsen of surfen. Voor camera's, waarvan de vorm meer doet denken aan de klassieker, is deze optie ongepast.

Als je onder water video gaat opnemen, moet je een waterdichte optie kopen. Natuurlijk kun je met veel gewone actiecamera's de onderwaterwereld fotograferen, maar de kwaliteit zal merkbaar slechter zijn en er is een grote kans op beschadiging van het apparaat, dus het is beter om het niet te riskeren.

Specificaties:

Allereerst is dit de kijkhoek. De camera moet een brede dekking kunnen bieden (ongeveer 170 graden). Als het voor u belangrijk is om zoveel mogelijk vast te leggen, let dan speciaal op deze eigenschap. In de regel wordt dit alleen aangegeven in de instructies, dus wees niet bang om de verkoper te vragen de doos te openen.

Het aantal frames per seconde is ook niet de laatste indicator. Dit is vooral belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld gevaarlijke stunts maken. Door het gebrek aan personeel is het onmogelijk om te begrijpen wat de persoon precies heeft gedaan. Hoe hoger deze indicator, hoe beter de video zal zijn en hoe gemakkelijker het is om het vertragingseffect te maken.

Aanbevolen: