Hoe U Uw Foto's Er Geweldig Uit Kunt Laten Zien

Hoe U Uw Foto's Er Geweldig Uit Kunt Laten Zien
Hoe U Uw Foto's Er Geweldig Uit Kunt Laten Zien

Video: Hoe U Uw Foto's Er Geweldig Uit Kunt Laten Zien

Video: Hoe U Uw Foto's Er Geweldig Uit Kunt Laten Zien
Video: 28 EENVOUDIGE SCHOONHEIDSTRICKS OM JE ER GEWELDIG UIT TE LATEN ZIEN 2024, Mei
Anonim

Het is in de zomer dat we de camera het meest gebruiken. Nou, dit is begrijpelijk, het vakantieseizoen, de zee, het strand en ik wil zoveel mogelijk succesvolle foto's maken. Natuurlijk komt vaardigheid met ervaring, maar er zijn enkele eenvoudige tips om te volgen, vooral voor aspirant-fotografen.

Geheimen van goed fotograferen
Geheimen van goed fotograferen

Verander je camerahoek zo vaak mogelijk

Ga op je knie zitten en houd de camera schuin. Probeer geen mensen, dieren of een gebouw in het midden van het beeld te schieten, dat ziet er saai uit. Simpel gezegd, het onderwerp mag niet meer dan 2/3 van het frame zijn en 1/3 van het frame voor lucht laten.

Snijpunten

Als je het frame mentaal horizontaal en verticaal in drie delen verdeelt, heb je in het midden van het frame vier snijpunten - die trekken altijd de meeste aandacht. Probeer er daarom voor te zorgen dat de voor jou belangrijke objecten op dit centrale plein vallen.

Schaal

Onthoud een eenvoudige vuistregel voor het fotograferen tegen de achtergrond van grote monumenten of gebouwen: mensen mogen niet dicht bij het object gaan staan, breng ze dichter bij je zodat ze er even groot uitzien als het gebouw, anders op de foto de persoon die je hebt gefotografeerd zal eruitzien als een mier.

Achtergrond

Let bij het maken van portretten op de achtergrond. Pakketten, afval, elektrische draden kunnen het frame volledig verpesten. Soms is het genoeg om een stap opzij te zetten en komt alles goed.

Succesvol portret in felle zon

Probeer een reflector in de buurt te vinden, zoals een lichte muur of schutting. Als je op het strand bent, vraag je vriend dan om gewoon op het zand te gaan liggen of zitten - hier is een natuurlijke reflector voor jou. Richt de camera nooit van onderaf, u kunt zelfs op het schattigste gezicht een dubbele kin of onsympathieke neusgaten krijgen.

Beste tijd voor fotoshoots

De felle zon is schadelijk voor goede fotografie. Contrasten in dergelijke foto's zullen erg sterk zijn. En als het licht van bovenaf valt, verschijnen er schaduwen onder de ogen en neus. De beste tijd voor een fotoshoot is 's morgens of' s avonds.

Aanbevolen: