Hoe U Uw Dv-camera Als Webcam Gebruikt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Dv-camera Als Webcam Gebruikt
Hoe U Uw Dv-camera Als Webcam Gebruikt

Video: Hoe U Uw Dv-camera Als Webcam Gebruikt

Video: Hoe U Uw Dv-camera Als Webcam Gebruikt
Video: How to use your old Camcorder & Digital Camera as webcam. 2024, Mei
Anonim

Internetpagers zijn voor niemand meer een verrassing. Bijna alle gebruikers van moderne webnetwerken gebruiken programma's als ICQ, Skype of Fring, evenals hun talloze tegenhangers. Het is bekend dat je een webcam nodig hebt om te videobellen. De beeldkwaliteit van een ingebouwde of externe camera is echter vaak slecht. U kunt proberen het beeld te veranderen met software van derden, maar het is beter om DV- op de computer aan te sluiten.

Hoe u uw dv-camera als webcam gebruikt
Hoe u uw dv-camera als webcam gebruikt

Noodzakelijk

  • - instructie voor DV-videocamera;
  • - een computer met USB- of FireWire-ingang;
  • - software.

instructies:

Stap 1

Bekijk de gebruiksaanwijzing van de camcorder. Het is mogelijk dat de fabrikant zijn product vooraf heeft voorzien van stuurprogramma's en benodigde software om de camera als webapparaat te gebruiken. Laad de schijf in uw computer en installeer de stuurprogramma's en speciale software. Als er geen schijf is, moet u naar de website van de camerafabrikant gaan, die meestal in de instructies wordt aangegeven, en het benodigde downloaden voor een succesvolle werking van het apparaat.

Stap 2

Bepaal welke poorten op de computer nodig zijn om de DV-camera aan te sluiten. De meest voorkomende is de USB-aansluiting. Er moet echter worden opgemerkt dat de FireWire-poort de voorkeur heeft, omdat de beeldkwaliteit merkbaar beter is.

Stap 3

Als de DV-camcorder oorspronkelijk niet is ontworpen om als webcam te werken, gebruik dan speciale software. Er is veel van dergelijke software, zowel betaald als gratis. Met het programma WebcamDV op https://www.webcamdv.com/ kunt u bijvoorbeeld uw DV-camera registreren als een webapparaat in het besturingssysteem van uw computer en videoconferenties houden en chatten. Hiervoor is een FireWire-aansluitpoort vereist. En de VideoPort 4.3.6-clientsoftware, die te vinden is op de website https://www.webmeetings.ru/, maakt het mogelijk om rechtstreeks vanaf de site te communiceren met behulp van hoogwaardige videoapparatuur.

Stap 4

Wanneer u uw DV-camcorder als een webapparaat gebruikt, moet u enkele stappen ondernemen om te voorkomen dat de camera defect raakt. Schakel ten eerste speciale functies uit, zoals de energiebesparende modus, die de camera uitschakelt wanneer deze niet actief is, verschillende speciale beeldeffecten, enz. Ten tweede, als de voorgestelde videoconferentie lang zal duren, moet u de camcorder aansluiten op een ononderbroken stroomvoorziening.

Aanbevolen: