Hoe Weet Je Wat Er Op Tv Is

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Wat Er Op Tv Is
Hoe Weet Je Wat Er Op Tv Is

Video: Hoe Weet Je Wat Er Op Tv Is

Video: Hoe Weet Je Wat Er Op Tv Is
Video: My Family Got Turned into Clown Zombies! 2024, April
Anonim

Er worden al meer dan zestig jaar televisie-uitzendingen uitgezonden en in die tijd is niet alleen de technische basis en het aantal geproduceerde televisietoestellen veranderd. Halverwege de vorige eeuw wist de gelukkige eigenaar van de tv van tevoren wat en wanneer ze hem zouden laten zien - de kranten schreven erover, de radio meldde en de geïnteresseerde buren herinnerden hem eraan. Tegenwoordig is het aantal tv-zenders, de zendtijd en het aantal programma's zo gegroeid dat je niet meer zonder een speciale gids kunt: een tv-programma.

Hoe weet je wat er op tv is
Hoe weet je wat er op tv is

instructies:

Stap 1

De oudste manier die tegenwoordig beschikbaar is om erachter te komen wat er op de televisie wordt uitgezonden, is door een week lang een krant met een tv-programma te kopen. In elke regio zijn er veel lokale publicaties die gespecialiseerd zijn in televisierecensies. Het is echter helemaal niet nodig om zo'n krant te kopen, ze worden vaak direct in de brievenbus bezorgd samen met een hoop gratis "spam". Nadelen van deze methode zijn de noodzaak om niet te vergeten elk weekend zo'n publicatie aan te schaffen, het beperkte aantal TV-zenders dat wordt bestreken (alleen publiekelijk beschikbaar) en onvoldoende efficiëntie (eventuele wijzigingen in het programma worden buiten beschouwing gelaten).

Stap 2

Met toegang tot internet zal de vervelende behoefte om naar een krant te gaan verdwijnen - er zijn veel bronnen op het netwerk die het maximale aantal kanalen, inclusief betaalde, op hun tv-programmapagina's verzamelen. Als u echter verbonden bent met een betaald kanaal, is het beter om de programmagids te bekijken op de homesite van de aanbieder van deze dienst - in dit geval heeft u toegang tot het schema met de laatste wijzigingen in de uitzending van deze specifieke aanbieder.

Stap 3

In sommige gevallen kunt u het tv-programma van een bepaalde zender opzoeken zonder de tv te verlaten. Als het betreffende kanaal, naast beeld en geluid, ook teletekst uitzendt, en uw tv-ontvanger stelt u in staat deze te bekijken, drukt u gewoon op de overeenkomstige knop op de afstandsbediening en zoekt u tussen de teletekstpagina's degene die het programmaschema bevat voor de dag die je nodig hebt.

Stap 4

Op het nieuwe digitale tv-uitzendformaat DVB-T of bij gebruik van satelliet-tv is voor elk kanaal een vergelijkbare optie beschikbaar, ongeacht of het teletekst uitzendt. In het Engelstalige menu van satellietontvangers is de optie om het programma van de momenteel actieve tv-zender te bekijken versleuteld met de letters EPG - Electronic Program Guide.

Aanbevolen: