Wat Is Een Versnellingsmeter In Een Telefoon?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Versnellingsmeter In Een Telefoon?
Wat Is Een Versnellingsmeter In Een Telefoon?

Video: Wat Is Een Versnellingsmeter In Een Telefoon?

Video: Wat Is Een Versnellingsmeter In Een Telefoon?
Video: How accelerometer works? | Working of accelerometer in a smartphone | MEMS inside accelerometer 2024, April
Anonim

Een moderne smartphone is een technisch complex apparaat met een enorm aantal complexe sensoren en modules, die zijn gecombineerd in één compacte behuizing. Een van de meest essentiële sensoren in elke moderne mobiele telefoon is een versnellingsmeter.

versnellingsmeter in smartphone
versnellingsmeter in smartphone

Een accelerometer is een apparaat dat bedoeld is om versnelling te registreren. Door de mogelijkheid om veranderingen in versnelling per tijdseenheid te registreren, is deze sensor, d.w.z. ontdek de positie van het object in de ruimte. Op basis van het beschreven fenomeen is het mogelijk om de werking van veel moderne apparaten te organiseren - een stappenteller, een oriëntatiesensor in de ruimte, een snelheidsmeter, enz.

Omdat het toepassingsgebied van de versnellingsmeter erg breed is,. Dit vereenvoudigt de ontwikkeling van veel hulpfuncties in moderne elektronische apparaten aanzienlijk. In het bijzonder is elke moderne smartphone uitgerust met een versnellingsmeter, waardoor deze zowel een kaart als een afgelegde afstandsmeter en zelfs een kompas kan zijn.

Hoe de versnellingsmeter werkt

Ondanks zijn schijnbare complexiteit is een versnellingsmeter technisch gezien een eenvoudig apparaat.

De essentie van het ontwerp is gebaseerd op de registratie van de beweging van een bepaald gewicht (inerte massa), gefixeerd op de veer. In een geïsoleerde afgesloten behuizing wordt een eenvoudig mechanisme gemonteerd, dat een bepaalde massa, een veer en een demper omvat. De demper elimineert traagheidszwaaien van het gewicht, die parasitair zijn voor de controller en tot storingen leiden.

Schematisch diagram van de versnellingsmeter
Schematisch diagram van de versnellingsmeter

De gemakkelijkste manier om je zo'n sensor voor te stellen, is door het ontwerp van de tandwielen van kinderen op een veer te onthouden.

De inerte massa in de sensor, als gevolg van de beweging van het lichaam van de versnellingsmeter, wordt met een bepaalde snelheid over een bepaalde hoek afgebogen. Deze afwijking wordt geregistreerd door de accelerometercontroller. Op basis van de geregistreerde waarde wordt de versnelling berekend, de positie van het object en andere parameters bepaald.

Beschrijving. De hoofdregistratiemethode verandert niet, maar de grootte van de sensor zelf verandert. Is een klein blokje, niet groter dan 0,5 cm.

Een belangrijk punt is dat de ingenieurs erin geslaagd zijn om de versnellingsmeter aanzienlijk te verkleinen zonder zijn hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te verliezen. Dit werd gedaan vanwege enkele ontwerpverbeteringen. De inerte massa in de sensor was uitgerust met extra "poten". Sterker nog, het blijkt dat het toestel niet één sensor heeft, maar zes tegelijk.

telefoon versnellingsmeter
telefoon versnellingsmeter

Versnellingsmeter in de telefoon

Tegenwoordig is het moeilijk om je een mobiel gadget voor te stellen dat niet is uitgerust met een versnellingsmeter. De sensor wordt veel gebruikt vanwege zijn kleine formaat, hoge nauwkeurigheid en hoge betrouwbaarheid. Zijn aanwezigheid stelt u in staat om veel moderne functies op een mobiel apparaat te implementeren zonder onnodige arbeid.

Een vertrouwde smartphone werkt precies dankzij de aanwezigheid van een versnellingsmeter. Een vergelijkbare manier om de afwijking van de telefoonbehuizing van zijn positie te meten. De gebruiker bestuurt de held door de smartphone in de ruimte te bewegen.

functioneert ook dankzij de aanwezigheid van een versnellingsmeter. De inerte massaafbuiging meet de verandering in lichaamssnelheid. Hetzelfde effect maakt het mogelijk.

In moderne mobiele apparaten wordt de versnellingsmeter aangevuld met een gyroscoop, wat de meetnauwkeurigheid verhoogt.

Aanbevolen: