Hoe Maak Je Een Technologische Kaart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Technologische Kaart
Hoe Maak Je Een Technologische Kaart

Video: Hoe Maak Je Een Technologische Kaart

Video: Hoe Maak Je Een Technologische Kaart
Video: Creating a Technology Road Map 2024, Mei
Anonim

Er is een speciaal programma voor het maken van technologische kaarten bij horecabedrijven, wat onmisbaar is bij het maken van kaarten voor gerechten en culinaire producten. Alle productinformatie wordt opgeslagen in een database die beschikbaar is voor actualisering en bewerking.

Hoe maak je een technologische kaart
Hoe maak je een technologische kaart

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het programma "Technologische kaart".

instructies:

Stap 1

Ga naar de browser, open het adres https://www.highspec.ru/techcard_download.htm om het programma te downloaden voor het maken van een technologische kaart. Installeer de applicatie op uw computer, start deze.

Stap 2

Maak een database van grondstoffen (producten). Ga hiervoor naar het tabblad "Producten" en klik vervolgens op de knop "Nieuw product". Voer in het venster dat verschijnt informatie over het product in de daarvoor bestemde velden in: naam,% afval,% verlies voor verschillende kookmethoden (koken, braden, stoven, bakken), prijs per kilogram van het product. Vul de database met de records van de producten die u gaat gebruiken om de routing te maken.

Stap 3

U kunt wijzigingen aanbrengen in de database door het gewenste element te markeren en op "Wijzigen" te klikken. Op dezelfde manier kunt u een product uit de database verwijderen. Voor het gemak van het werken met gegevens, sorteert u de lijst door op de kolomkop te klikken.

Stap 4

Klik op het tabblad Schotel om een recept aan te maken. Vul in de velden "Naam gerecht", "Aantal porties", de verkoopprijs van een portie aan. Klik vervolgens op de knop Product toevoegen en selecteer de vereiste items uit de lijst. U kunt met de muis door de lijst bladeren of de eerste letters van de naam invoeren met het toetsenbord.

Stap 5

Kies hoe het product wordt verwerkt. Vul de velden "Gewicht halffabrikaat" en "Gewicht gereed product" in. Klik op de knop Toevoegen nadat u alle vereiste opties hebt ingevuld. Om een gerecht te wijzigen, klikt u op de knop Bewerken, om producten te verwijderen, selecteert u het gewenste item en klikt u op Product verwijderen.

Stap 6

Houd er bij het invullen van het tabblad "Schotel" rekening mee dat de ingevoerde productgewichten worden berekend voor het aantal porties dat is aangegeven bij de optie "Alle ingevoerde waarden worden berekend voor". Het veld "Datum" wordt automatisch ingevuld met de huidige systeemdatum.

Stap 7

Vul indien nodig de velden "Kooktechniek" en "Registratie, levering, verkoop en opslag" in. Klik vervolgens op "Bewaar gerecht". Klik op de knop "Documenten maken" om de technologische kaart op basis van de geselecteerde gerechten te bekijken en af te drukken. Om de kaart te wijzigen, klikt u op "Functies" - "Vormbewerking" - "Technologische kaart".

Aanbevolen: