Hoe Maak Je Een GPS-kaart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een GPS-kaart
Hoe Maak Je Een GPS-kaart

Video: Hoe Maak Je Een GPS-kaart

Video: Hoe Maak Je Een GPS-kaart
Video: How To Make Arduino GPS Logger With Google Map Display On GPSVisualizer 2024, September
Anonim

Wereldwijde plaatsbepalingssatellieten - het globale plaatsbepalingssysteem - vereenvoudigen de taken van het in kaart brengen en het vinden van richting aanzienlijk. De eenvoudigste manier om dit systeem te gebruiken om een kaart van het gebied te maken, is door te werken met het programma of de dienst GIS (Geografisch Informatie Systeem). Met behulp van dit programma of deze dienst worden de originele GPS-gegevens omgezet in een topografische kaart. Nadat de GPS-kaart is gemaakt, kan deze worden afgedrukt of overgebracht naar een navigator zoals Garmin.

Hoe maak je een GPS-kaart
Hoe maak je een GPS-kaart

instructies:

Stap 1

Gebruik een programma of internetdienst om met GPS te werken. Bijvoorbeeld GPS-visualizer. Het is een gratis internetservice voor het maken van kaarten van het gebied over de hele wereld op basis van GPS-gegevens. Zorg ervoor dat u ook Adobe's SVG Viewer-webbrowserplug-in op uw computer hebt geïnstalleerd.

Stap 2

Zoek en download het GPS-gegevensbestand (bijvoorbeeld in GPX-, KML/KMZ- of CSV-formaat) voor de gewenste locatie. Gebruik hiervoor een zoekopdracht op internetsites die GPS-gegevens voor een bepaald land of een bepaalde regio leveren. Als de gegevens nog steeds niet zijn gevonden, kunt u een andere GPS Visualizer-service gebruiken om uw eigen GPX- of KML-bestanden te maken. Ga op de GPS Visualizer-website naar de pagina Draw a Map en zoek de link "gebruik de sandbox van GPS Visualizer om uw eigen GPX- of KML-bestand te maken".

Stap 3

Open een kaartprogramma of -service en navigeer naar de originele kaartgegevenspagina. Er zijn meestal veel instellingen beschikbaar op deze pagina; Laat de standaardinstellingen staan als u ze nog niet begrijpt. Importeer de GPS-gegevens in de software door het bestand in het tekstvak te selecteren en op de knop Importeren of Bladeren te klikken.

Stap 4

Selecteer het type kaart dat u wilt maken in het gedeelte Kaartparameters. Het zou een achtergrondkaart in de vervolgkeuzelijst moeten hebben. Selecteer een enkele topografische kaartweergave-optie voor de gewenste regio. Voor een kaart van de VS in de GPS Visualizer-software is dit bijvoorbeeld "US: USGS Topo Map, Single Image".

Stap 5

Maak een plattegrond door op de knop met een afbeelding of blad te klikken. Als het programma de mogelijkheid heeft om de kaart in het tweede venster weer te geven, selecteert u deze optie om de pagina met alle instellingen niet te verliezen. De gegenereerde kaart kan functies bevatten zoals waypoints en tracks, of toeristische routes.

Aanbevolen: