Hoe Soldeer Ik Smd

Inhoudsopgave:

Hoe Soldeer Ik Smd
Hoe Soldeer Ik Smd

Video: Hoe Soldeer Ik Smd

Video: Hoe Soldeer Ik Smd
Video: Как паять детали для поверхностного монтажа (это просто!) 2024, Mei
Anonim

Als u zich bezighoudt met elektronica en / of reparatie van elektronische apparatuur, krijgt u van tijd tot tijd te maken met de noodzaak om SMD-microschakelingen te solderen. Dit proces moet zeer zorgvuldig worden uitgevoerd om het apparaat niet te beschadigen. Om dit probleem op te lossen kan gekozen worden voor één van de bekende methoden.

Hoe soldeer ik smd
Hoe soldeer ik smd

Noodzakelijk

  • - soldeerbout;
  • - heteluchtpistool;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Neem de vlecht en verwijder overtollig tin van de pootjes van de SMD-chip. Neem een dunne draad met een diameter van minder dan 0,3 mm. Als u er geen heeft, kunt u de gevlochten draad eenvoudig in zijn samenstellende elementen demonteren. Duw vervolgens deze draad onder de poten van de microschakeling, die moet worden verdampt.

Stap 2

Gebruik een fijn pincet om dit onderdeel gemakkelijker te maken. Nadat de draad is getrokken, moet deze worden vastgezet. Soldeer het bijvoorbeeld netjes aan een overbodig onderdeel van het bord, of wind het om de dichtstbijzijnde stekker. Dit is nodig zodat u zich in de toekomst geen zorgen hoeft te maken dat de draad eruit springt en het werk verpest.

Stap 3

Verwarm de soldeerbout voor op ongeveer 230 graden. Rek de draad uit en verwarm om de beurt alle poten van de microschakeling. Koppel dus een deel los, soldeer een deel van de microschakeling los. Herhaal deze procedure met de andere helft. Als er maar weinig poten over zijn om te desolderen, kan de microschakeling vervormen, wat de structuur kan beschadigen.

Stap 4

Probeer het met je hand vast te houden. Nadat het proces is voltooid, neemt u de microschakeling en het pincet in uw handen en lijnt u alle benen uit. Gebruik indien nodig een verwarmde soldeerbout om het resterende tin te verwijderen.

Stap 5

Gebruik een heteluchtpistool om de SMD-chip te solderen. Om dit te doen, draait u het bord om en warmt u het op. Probeer het apparaat niet te oververhitten om andere werkende onderdelen niet te beschadigen. Zo worden de benen van de microschakeling verwarmd tot het moment waarop ze rustig worden losgekoppeld met een gewoon pincet. Verwarm daarna de soldeerbout en reinig de microschakeling van de tinresten.

Stap 6

Onthoud dat voordat u de microschakeling gaat solderen, deze moet worden ontvet. Om dit te doen, spoelt u het bord in een acetonoplossing. Een vergelijkbare bewerking moet worden uitgevoerd tijdens het werken met een soldeerbout, als u de chip met uw handen aanraakt. Dit voorkomt mogelijke schade.

Aanbevolen: