Populaire Mythen Over Computertechnologie

Populaire Mythen Over Computertechnologie
Populaire Mythen Over Computertechnologie

Video: Populaire Mythen Over Computertechnologie

Video: Populaire Mythen Over Computertechnologie
Video: Самые популярные языки программирования с 1965 по 2019 год 2024, April
Anonim

Het gebroken telefooneffect werkt zelfs op het gebied van computertechnologie. Dus mensen vragen zich nog steeds af wat Bill Gates zei over RAM, of Microsoft het ontwerp van Apple heeft gestolen en wie Linux bezit.

mythen over computertechnologie
mythen over computertechnologie

Het netwerk wordt niet moe van het citeren van de woorden van Bill Gates dat het voldoende is om niet meer dan 640 KB RAM in computers te installeren en dit zou genoeg moeten zijn voor alle behoeften van de gebruiker. Dit is echter niets meer dan een mythe die werd weerlegd door de maker van Microsoft. Gates gaf toe dat hij tijdens zijn carrière veel domme dingen kon zeggen, maar zelfs een gevorderde pc-specialist zal niet in staat zijn om de exacte hoeveelheid geheugen aan te geven die nodig is voor iedereen.

image
image

De tweede misvatting over Bill Gates is het gerucht over de diefstal van grafische interface-ontwerpen door Apple en het gebruik ervan in het ontwerp van het Windows-besturingssysteem. In feite werden veel van de UI-functies in Windows 1.0 gebruikt onder een licentie van Apple. Een aantal ontwerpelementen werd echter overgedragen naar latere versies van het besturingssysteem. Apple-vertegenwoordigers gingen naar de rechtbank en probeerden te bewijzen dat Microsoft het recht had gekregen om de interface alleen te gebruiken voor de eerste release van Windows. De rechtbank koos de kant van Bill Gates en vond dat er volgens de wet geen diefstal plaatsvond.

image
image

Er wordt aangenomen dat het woord "bug" naar het technische lexicon uit het dierenrijk kwam. Volgens een van de versies werd in het midden van de 20e eeuw een computer getest aan de Harvard University die op elektromechanische relais liep. Het apparaat raakte constant in de war en gaf een foutmelding. Wetenschappers wisten het probleem op te lossen door een kever te verwijderen die tussen de contacten zat. Daarom werd besloten om elke fout met het Engelse woord bug te noemen. Dit is echter niets meer dan een mythe, want zelfs in de tijd van Thomas Edison werden storingen die optreden tijdens het werk bugs genoemd, waarover de wetenschapper herhaaldelijk in zijn geschriften schreef.

image
image

Veel mensen denken dat Android volledig open source is. Het is bekend dat dit besturingssysteem toegankelijker is dan het iOS-platform en in 2008 kregen de ontwikkelaars Open Source van Android. Later, vanwege een mislukte optimalisatie, besloot Andy Rubin echter de opening van de broncode in toekomstige versies uit te stellen. Slechts 3 jaar later waren de eerste elementen gedeeltelijk aangelegd voor het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-platform, maar het grootste deel van het systeem bleef gesloten voor ontwikkelaars.

image
image

Veel Linux-gebruikers denken nog steeds dat het besturingssysteem is gemaakt door Linus Torvalds. Dit is echter slechts een waanidee. Tovalds hield zich uitsluitend bezig met de ontwikkeling van de systeemkernel en raakte niet aan de gebruikersinterface, plug-ins, aanvullende software en een aantal andere componenten waaruit Linux bestaat.

Aanbevolen: