Een Verloren Of Gestolen Smartphone Terugkrijgen

Inhoudsopgave:

Een Verloren Of Gestolen Smartphone Terugkrijgen
Een Verloren Of Gestolen Smartphone Terugkrijgen

Video: Een Verloren Of Gestolen Smartphone Terugkrijgen

Video: Een Verloren Of Gestolen Smartphone Terugkrijgen
Video: Gestolen smartphones vaak terug te vinden op Albert Cuyp 2024, April
Anonim

Een smartphone is tegenwoordig geen luxe, maar een noodzakelijk kenmerk van het persoonlijke en zakelijke leven. Als het wordt gestolen of verloren gaat, kan het het leven van de eigenaar erg moeilijk maken. Maar zelfs als u van tevoren niet hebt gezorgd en een dergelijke situatie niet heeft voorzien, zijn er verschillende manieren die u waarschijnlijk kunnen helpen het verlies terug te betalen. Laten we ze eens bekijken voor de drie meest populaire mobiele besturingssystemen: Android, iOS, Windows Mobile.

Een gestolen smartphone terugkrijgen
Een gestolen smartphone terugkrijgen

Noodzakelijk

Android-smartphone

instructies:

Stap 1

Als een aanvaller die uw smartphone heeft gestolen uw gegevens nodig heeft, dan zal hij eerst proberen het apparaat volledig uit te schakelen of alle communicatie te verbreken: mobiel en wifi. Als hij alleen je apparaat nodig heeft, is het eerste wat hij zal doen een harde reset om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Daarom moet u uw smartphone zo snel mogelijk na het detecteren van een verlies vergrendelen en proberen de locatie te volgen. Dit gebeurt op afstand met behulp van speciale tools.

Stap 2

Als u een Android-smartphone heeft, moet u de link https://www.google.com/android/devicemanager volgen naar de pagina voor afstandsbediening van uw apparaten. Als de smartphone momenteel online is, wordt de locatie met behoorlijke nauwkeurigheid op de kaart weergegeven. Als de telefoon offline is, wordt de locatie bepaald en op de kaart weergegeven zodra deze online verschijnt.

In de Google Play-markt is er een Android Remote Control-applicatie met dezelfde naam (of Device Manager). Hiermee kunt u uw apparaat zoeken en vergrendelen vanaf een ander Android-apparaat.

Ook voor het volgen van een Android-apparaat is de https://www.google.com/maps/timeline-service nuttig, die de bewegingsgeschiedenis van uw apparaat verzamelt en opslaat.

Zoeken naar een Android-smartphone
Zoeken naar een Android-smartphone

Stap 3

Als u voorzichtig de locatie van uw Android-apparaat hebt bepaald en het blokkeren en verwijderen van gegevens hebt ingesteld (de knop Blokkering en verwijdering van gegevens configureren), dan kunt u hier ook de telefoon vergrendelen of gegevens wissen die zijn opgeslagen in de interne geheugen (gegevens van de SD-kaart worden niet verwijderd). U kunt een bericht schrijven dat op het scherm van het apparaat verschijnt en een back-upnummer achterlaten om contact met u op te nemen.

Vergrendelen en smartphone op Android
Vergrendelen en smartphone op Android

Stap 4

Als je een iPhone-bezitter bent, ga dan naar de zoekpagina https://icloud.com/find of start de speciale Find iPhone-applicatie vanaf een ander i-device. Selecteer uw verloren apparaat in de lijst met apparaten. Als het online is, ziet u de locatie op de kaart.

Vervolgens moet u de verloren modus activeren. Deze modus plaatst een codeslot op het apparaat. Ook hier moet u een bericht over de beloning voor de retourzending instellen en uw contactgegevens achterlaten om contact met u op te nemen.

U kunt hier ook alle gegevens van de iPhone verwijderen. Daarna zal het echter onmogelijk zijn om het te vinden via de iPhone-zoekpagina. Maar niemand kan uw smartphone gebruiken totdat ze deze activeren met uw Apple ID.

Vind je iOS-apparaat
Vind je iOS-apparaat

Stap 5

Als u uw Windows-apparaat bent kwijtgeraakt, gaat u naar https://account.microsoft.com/devices en logt u in. Selecteer een gestolen/verloren smartphone uit de lijst met uw apparaten en klik op Mijn telefoon zoeken. Als de locatie bekend is, wordt deze op de kaart weergegeven. Dan drukken we op "Blokkeren" en geven het telefoonnummer voor feedback met je door.

Vind uw Windows Mobile-apparaat
Vind uw Windows Mobile-apparaat

Stap 6

Veel smartphonefabrikanten hebben hun eigen manier om verloren of gestolen smartphones te vinden. Sony-apparaten hebben bijvoorbeeld een My Xperia Theft Protection-service. Samsung heeft een Reactiveringsslot. Naast het zoeken naar smartphones hebben Apple-apparaten een Activation Lock-functie. Meestal worden deze mogelijkheden geactiveerd door de gebruiker, dat wil zeggen door u, tot het moment van verlies, dus we zullen er niet in detail op ingaan. Zoek op de website van uw apparaatfabrikant, het is mogelijk dat een van de tools die zij aanbieden u zal helpen een smartphone te vinden.

Stap 7

Daarna is het raadzaam om contact op te nemen met uw mobiele provider en een verzoek in te dienen om de simkaart te blokkeren. Natuurlijk heeft uw apparaat na blokkering geen toegang tot het netwerk via GPRS mobiel internet en wordt de locatie alleen via WiFi bepaald. Maar aanvallers sluiten deze mogelijkheid meestal uit.

Vervolgens schrijven we een rapport over het verlies aan de politie en eventueel aan onze gsm-operator. Hiervoor heeft u uw paspoort, de originele verpakking van het apparaat en een kassabon nodig.

Als u het unieke IMEI-nummer van uw smartphone kent, kunt u informatie achterlaten dat deze als gestolen staat vermeld in de https://sndeep.info/ru/lostolen-database. Vul het bedrag van de retourkosten in. Misschien vindt iemand het en geeft het je terug.

Dit zijn misschien de basisstappen die u kunt nemen om te proberen uw verlies terug te verdienen.

De simkaart blokkeren
De simkaart blokkeren

Stap 8

Voor de veiligheid van persoonlijke gegevens is het raadzaam om de smartphone los te koppelen van clouddiensten, instant messengers, mailaccounts, enz. Gewoonlijk heeft elke service een functie om verbonden apparaten los te koppelen. Deze functie is beschikbaar in Google, VKontakte, Dropbox, Twitter, Facebook, Viber, Odnoklassniki. Als dit niet het geval is, wijzigt u uw wachtwoorden. U moet bijvoorbeeld wachtwoorden wijzigen in Skype, Instagram, Mail.ru.

Verbreek de verbinding met alle cloudservices, messengers, mail
Verbreek de verbinding met alle cloudservices, messengers, mail

Stap 9

En tot slot een paar woorden over programma's die u zullen helpen een smartphone te vinden, maar die moeten worden geïnstalleerd en geconfigureerd VOORDAT u deze verliest. Er zijn veel van dergelijke programma's op Google Play. Maar misschien is de hoogste kwaliteit in dit opzicht Avast Anti-Theft. Het helpt je een gestolen smartphone te vinden, zelfs nadat een aanvaller de fabrieksinstellingen heeft teruggezet. Helaas, als het programma niet was geïnstalleerd vóór het verlies, is deze methode niet van toepassing.

Aanbevolen: