Hoe U De Batterij Van Uw Smartphone Kunt Sparen

Hoe U De Batterij Van Uw Smartphone Kunt Sparen
Hoe U De Batterij Van Uw Smartphone Kunt Sparen

Video: Hoe U De Batterij Van Uw Smartphone Kunt Sparen

Video: Hoe U De Batterij Van Uw Smartphone Kunt Sparen
Video: Zo haal je het maximale uit de batterij van je telefoon!🔋 2024, Mei
Anonim

Ben je het zat om er constant aan herinnerd te worden dat de batterij van je smartphone bijna leeg raakt? Deze richtlijnen helpen u de levensduur van de batterij te maximaliseren.

Hoe u de batterij van uw smartphone kunt sparen
Hoe u de batterij van uw smartphone kunt sparen

We laden onze smartphone elke nacht op. En als we dit ritueel vergeten, dan zal het apparaat de volgende dag jammerlijk piepen, meldingen weergeven over de lege batterij en dan wordt het helemaal uitgeschakeld. U kunt deze vervelende situatie echter voorkomen door de belangrijkste energievreters in uw smartphone uit te schakelen.

Scherm. Hoe helderder het scherm, hoe meer stroom het verbruikt.

GPS-module. De constante zoektocht naar GPS-satellieten maakt de batterij snel leeg. Niet alleen navigatie, maar ook het gebruik van FACEBOOK en TWITTER vereist het gebruik van GPS.

Het internet. Als u regelmatig e-mails ontvangt en applicaties met veel gegevens downloadt, raakt de batterij snel leeg.

Toepassingen. Soms is één applicatie voldoende om de "kleine jongen" in een vraatzuchtig monster te veranderen. Hoeveel energie verbruikt de applicatie per uur:

SKYPE: APPEL - 27%; ANDROID - 51%.

FACEBOOK: APPEL - 24%; ANDROID - 23%.

NAVIGON: APPEL - 21%; ANDROID - 39%.

YOUTUBE: APPEL - 14%; ANDROID - 36%.

WHATSAPP: 1%; ANDROID - 3%.

GOOGLE NU: APPEL - 3%; ANDROID - 11%.

Sommige eenvoudige gratis apps maken ook uw batterij leeg. De reden ligt voor de hand: ingesloten banneradvertenties gebruiken locatie en internetverbinding om advertenties te downloaden, en ze bevatten programmeerfouten. Gratis apps verbruiken tot 75% meer energie dan hun betaalde versies! Wil je er geen geld voor betalen? Schakel dan je smartphone, bijvoorbeeld bij simpele spelletjes, in de luchtmodus. Op deze manier kunt u voorkomen dat advertenties worden geladen.

10 handige tips:

1. Synchronisatie. Schakel automatische synchronisatie uit op uw apparaat - dit bespaart de meeste energie.

2. Verlaag de helderheid van het scherm. Het scherm is een krachtige energievreter, dus verlaag de helderheid tot het minimum.

3. E-mail controleren. Door uw mailbox regelmatig handmatig te controleren (of zelfs door gebruik te maken van de dienst voor directe postbezorging), gaat uw batterij leeg, dus schakel de automatische controlefunctie met een bepaald interval in, bijvoorbeeld elk uur.

4. Schakel UMTS/LTE uit. U heeft geen contract afgesloten voor reguliere internettoegang of LTE-toegang? Dan helpt het om de modus in de instellingen van mobiele netwerken te wijzigen.

5. Energiebesparingsmodus inschakelen. Veel Android-smartphones (en Windows-smartphones, zoals Nokia Lumia) hebben een energiebesparende modus, die bij het overschakelen de kloksnelheid van de processor en de helderheid van het scherm verlaagt.

6. Donkere achtergrond. Veel smartphones zijn uitgerust met AMOLED-schermen. Ze besteden meer energie aan het weergeven van witte kleuren, omdat elke pixel afzonderlijk oplicht. In dit geval verdient het de voorkeur om donkere achtergronden en thema's te gebruiken.

7. Verminderde blokkeertijd. Hoe sneller het scherm uitschakelt, hoe meer energie er wordt bespaard. Wijzig uw instellingen voor het vergrendelscherm.

8. Schakel GPS uit. Door de positioneringsfunctie loopt de batterij snel leeg. Als je het niet nodig hebt, zet het dan uit.

9. Correct afsluiten van applicaties. Sluit applicaties die niet meer nodig zijn. Applicaties die elk uur of meer worden gebruikt, kun je natuurlijk beter niet afsluiten.

10. Zoek naar energievreters. Apps verbruiken anders energie. Door de energiebeheerfunctie te openen, kun je de meest verspillende programma's vinden.

Aanbevolen: