Hoe Kies Je Een Ledstrip?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Ledstrip?
Hoe Kies Je Een Ledstrip?

Video: Hoe Kies Je Een Ledstrip?

Video: Hoe Kies Je Een Ledstrip?
Video: How to Buy the Best LED Strip Lights - 8 Key Points That Should Be Considered 2024, Mei
Anonim

Een LED-strip is een lange printplaat met daarop heldere en krachtige LED's. Dit apparaat is ideaal voor het decoreren van elke ruimte. Vanwege zijn flexibiliteit en compactheid benadrukt de tape op gunstige wijze de contouren van interieurontwerpprojecten en zorgt voor verlichting van kleine en grote nissen.

Hoe kies je een ledstrip?
Hoe kies je een ledstrip?

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende tapes met diodes zijn SMD3528 en SMD5050. De afkorting SMD geeft aan dat het type montage van deze elektronische component oppervlakte is, dat wil zeggen dat de diodecontacten direct op het te monteren oppervlak worden gesoldeerd. Opbouwmontage wordt vanwege de compactheid veel toegepast in de elektronica. De cijfers na deze afkorting geven de afmetingen van de LED's aan: 5050 - 5 x 5 mm LED, 3528 - 3,5 x 2, 8 mm diode.

Stap 2

Als je goed naar het product kijkt, zul je merken dat de SMD 5050 zes pinnen heeft, terwijl de SMD 3528 er twee heeft. Het feit is dat de eerste drie afzonderlijke kristallen bevat, terwijl de laatste er slechts één bevat. Dienovereenkomstig is de gloedhelderheid van de SMD 5050-tape intenser, maar de prijs is ook hoger.

Stap 3

Een belangrijke rol bij het kiezen van een ledstrip wordt gegeven aan de kleur van de gloed. Een lint met één kleur kan blauw, groen, geel, rood of wit zijn. Als u echter de kleur van de tape-gloed tijdens het gebruik wilt wijzigen, selecteert u full colour (RGB). Om de gewenste kleur te krijgen, volstaat het om op een knop op de afstandsbediening van de controller te drukken.

Stap 4

Let op een parameter als de dichtheid van diodes per meter. Te koop zijn wijdverbreide banden met een dichtheid van 120, 60, 30 diodes per meter. Het licht zal gelijkmatiger en helderder zijn als de dichtheid van de diodes hoger is. Voor verlichting is het raadzaam om tapes te gebruiken met een dichtheid van 60 - 120 diodes, voor achtergrondverlichting - 30 - 60.

Stap 5

Als u van plan bent de tape in een vochtige ruimte of buiten te gebruiken, let dan op de beschermingsklasse. Tapes kunnen waterdicht en niet-waterdicht zijn. Bij de laatste is de geleidende laag duidelijk zichtbaar en zijn de soldeergebieden van de elementen op geen enkele manier beschermd, daarom is het gebruik ervan beperkt tot plaatsen waar er zeker geen vocht op kan komen.

Aanbevolen: