Een Video Roteren Vanaf Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Een Video Roteren Vanaf Je Telefoon
Een Video Roteren Vanaf Je Telefoon

Video: Een Video Roteren Vanaf Je Telefoon

Video: Een Video Roteren Vanaf Je Telefoon
Video: Rotate Your Phone Intro Animation 2024, Maart
Anonim

Moderne mobiele telefoons zijn uitgerust met een aantal handige en handige functies, zoals een ingebouwde camera. Het opnameproces zelf is zo mobiel dat je misschien niet merkt hoe je de camera hebt omgedraaid. Het resultaat is dat de video onhandig is om te bekijken, dus je moet hem draaien.

Een video roteren vanaf je telefoon
Een video roteren vanaf je telefoon

instructies:

Stap 1

Sommige telefoons hebben ingebouwde videobewerkingssoftware. Als het beschikbaar is op uw telefoon, start u het, opent u het gewenste videobestand en zoekt u in het programma het item "Flip video 90 °" of "Flip video 180 ° met de klok mee / tegen de klok in". Sla uw wijzigingen op.

Stap 2

Als een soortgelijk programma niet op uw telefoon is geïnstalleerd, gebruikt u de mogelijkheden van uw computer. Vanaf Windows 2000 wordt standaard een handige Windows Movie Maker-toepassing meegeleverd. Als het niet is geïnstalleerd, gaat u naar de Microsoft-website en downloadt u de juiste versie voor uw besturingssysteem. Sluit de telefoon met een USB-kabel aan op de computer en kopieer de gewenste videobestanden.

Stap 3

Start Movie Maker, open het bestand. Zoek het tabblad Effecten en de opties 90, 180, 270 ° roteren. Pas het effect toe en sla het vervolgens op uw computer op in AVI- of WMV-indeling. U kunt het projectbestand ook opslaan als u het beeldmateriaal wilt wijzigen of effecten wilt toevoegen.

Stap 4

Voor videobewerking moet uw systeem videocodecs bevatten, zoals het K-Lite-pakket. Als er geen codecs zijn, kan de video die op de telefoon is opgenomen (meestal in AVI-, MPEG-, 3GP-, MP4-indelingen) mogelijk niet op de computer worden gelezen. Als uw telefoon is geleverd met een video-transcoderingsprogramma (Converter), gebruikt u dit. Gratis en leesbaar op alle computers, het formaat is MPEG-1 en een niet-gecomprimeerd AVI-bestand.

Stap 5

Als je geen video's wilt bewerken, gebruik dan de mogelijkheden van je videospeler. Zoek, afhankelijk van de versie en fabrikant, het tabblad "Weergave" ("Afspelen", "Afspeelopties") en vervolgens het item "Scherm draaien". In de populaire multi-format player KMPlayer kun je de video bijvoorbeeld omdraaien door met de rechtermuisknop op het scherm te klikken. Zoek in het snelmenu het tabblad Basisvideo's en selecteer Schermrotatie (CCW). Stel in de geselecteerde lijst de gewenste schermrotatiewaarde in.

Aanbevolen: