5G-internet In Rusland: Kenmerken, Vergelijking Met 4G, Prijs Van Apparaten, Verschijningsdatum

Inhoudsopgave:

5G-internet In Rusland: Kenmerken, Vergelijking Met 4G, Prijs Van Apparaten, Verschijningsdatum
5G-internet In Rusland: Kenmerken, Vergelijking Met 4G, Prijs Van Apparaten, Verschijningsdatum

Video: 5G-internet In Rusland: Kenmerken, Vergelijking Met 4G, Prijs Van Apparaten, Verschijningsdatum

Video: 5G-internet In Rusland: Kenmerken, Vergelijking Met 4G, Prijs Van Apparaten, Verschijningsdatum
Video: TARİHİN EN BÜYÜK SİYASİ KRİZİ GELİYOR! TÜRKİYE NASIL FELAKETE GİDİYOR? SEÇİMİ GÖREMEYEBİLİRİZ! 2024, April
Anonim

Volgens statistieken wordt het mobiele netwerk elke 10 jaar vervangen. Als 4G in 2011 het leven van abonnees begon te betreden, kan over een paar jaar een verbeterd netwerk van snelle gegevensoverdracht van de nieuwe 5e generatie worden verwacht.

5G-internet in Rusland: kenmerken, vergelijking met 4G, prijs van apparaten, verschijningsdatum
5G-internet in Rusland: kenmerken, vergelijking met 4G, prijs van apparaten, verschijningsdatum

5G-netwerkontwikkeling in het buitenland

In de Verenigde Staten en Rusland testen experts al een nieuwe generatie 5G-netwerk (vijf Ji). Het mobiele netwerk van de nieuwe standaard zal gebruikers in staat stellen hogere snelheden te ervaren dan de ultrasnelle 4G van vandaag. Experts sluiten de opkomst van een 5G-netwerk tegen het einde van dit decennium niet uit, maar hiervoor moeten elementaire en belangrijke stappen worden overwonnen om het netwerk en alle apparatuur te verbeteren, inclusief de opkomst van een nieuwe generatie smartphones met ondersteuning voor ultra -snelle gegevensoverdracht.

Het is vermeldenswaard dat ontwikkelde Aziatische landen op het gebied van digitale technologieën en apparatuur als Zuid-Korea, Japan en China er al in zijn geslaagd 5G draadloze netwerken voor hun gebruikers te implementeren.

Volgens Qualcomm zullen de eerste 5G-telefoons in de komende 2 jaar worden uitgebracht door ASUS, HTC, HMD Global (Nokia), Oppo, Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi, ZTE, Wingtech en LG.

Wanneer het 5G-netwerk in Rusland verschijnt

Wat Rusland betreft, is het Digital Economy-programma van het ministerie van Telecom en Massacommunicatie van 3 mei 2017 al ontwikkeld, volgens welke nieuwe draadloze technologieën in 2020 zullen worden gelanceerd, maar tot nu toe alleen in megapolen met een bevolking van meer dan 1 miljoen mensen. Tegen 2025 zal de lijst met steden toenemen tot 15.

Volgens sommige berichten willen Megafon en MTS in verband met de komende grote sportevenementen van de FIFA World Cup dit jaar de eerste commerciële implementaties van het 5G-netwerk uitvoeren.

Ondanks testontwikkelingen is de 5G-technologie nog niet gestandaardiseerd. De International Telecommunication Union heeft in juni 2015 een plan ontwikkeld voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën "IMT-2020" en zal binnenkort bepalen welke netwerkarchitectuur en frequentiebanden nodig zullen zijn. Dienovereenkomstig is het vandaag nog niet bekend welke bands voor Rusland zullen worden toegewezen. Tegelijkertijd bereiden alle toonaangevende binnenlandse telecomoperators Megafon, MTS, Beeline en Tele2 zich al voor op de opkomst van 5G en bouwen ze experimentele zones om de nieuwe standaard te testen.

De prijs van draadloze apparaten en modems voor 5G-toegang is nog onbekend.

Volgens telecomoperators wordt de certificering van het netwerk van de 5e generatie pas dichter bij 2020 verwacht, maar er zijn al grootschalige technische acties aan de gang om de capaciteit van het bestaande netwerk te vergroten, zodat ze klaar zijn om enorme hoeveelheden verkeer te verzenden.

Volgens voorspellingen van andere analisten kan de datum van het verschijnen van supersnel 5G-internet in Rusland niet in 2020 worden verwacht, maar binnen 2-3 jaar nadat de fabrikanten van 5G-apparatuur de markten van de VS, Europa en Azië zullen beheersen, dus in 2022 of 2023.

Wat is de snelheid van het 5G-netwerk

Het verschil tussen 4G en 5G is als volgt: als vandaag de transmissiesnelheid wordt berekend in megabits, dan hebben we het in de nabije toekomst over gigabits. De nieuwe 5G-communicatiestandaard biedt zijn abonnees datatransmissiesnelheden tot 20-30 Gbps, wat meer dan 100 keer sneller is dan de snelheid van moderne netwerken. Dit betekent dat het slechts enkele seconden duurt om een groot bestand te verzenden of een film in hoge kwaliteit te downloaden.

Onlangs werd in Zweden high-speed 5G-internet getest, volgens onderzoeksresultaten was de maximale gegevensoverdrachtsnelheid 15 Gbps, wat bijna 40 keer sneller is dan moderne draadloze netwerken.

De opkomst van een nieuwe generatie netwerk zal de ontwikkeling van wetenschap en technologie beïnvloeden, met name de automatische piloot in auto's, waar de onmiddellijke responstijd van het netwerk belangrijk is, zal een stap dichter bij de realiteit komen. Dit geldt ook voor nieuwe gebieden zoals telegeneeskunde - bediening op afstand in realtime.

Aanbevolen: