Hoe En Waarom Een smartphone Kan Ontploffen

Hoe En Waarom Een smartphone Kan Ontploffen
Hoe En Waarom Een smartphone Kan Ontploffen

Video: Hoe En Waarom Een smartphone Kan Ontploffen

Video: Hoe En Waarom Een smartphone Kan Ontploffen
Video: Telefoon oververhit? Dit kun je er tegen doen 2024, Mei
Anonim

Het probleem van de explosiviteit van mobiele apparaten is pas de laatste jaren het meest acuut geworden. "Explosie" is een nogal dramatische term om al die incidenten te beschrijven die zijn gebeurd met smartphones van Samsung en Apple. Spontane verbranding van smartphones van deze specifieke fabrikanten is bekend, maar telefoons van alle merken en modellen lopen gevaar.

Hoe en waarom een smartphone kan ontploffen
Hoe en waarom een smartphone kan ontploffen

Elk mobiel apparaat haalt energie uit de batterij, wat ook de belangrijkste oorzaak van gevaar is. Moderne smartphones gebruiken lithium-ionbatterijen als batterijen en ze bevatten ontvlambare materialen. Elke schade, zelfs kleine schade, kan een chemische reactie veroorzaken die de batterij zal doen zwellen of doen ontbranden.

Chemisch gezien bestaat de batterij uit kathoden en anodes, gescheiden door een membraan. Als deze twee elementen met elkaar reageren, zal er een scherpe warmteafgifte plaatsvinden en zal de batterij van de gadget beginnen op te zwellen. Om een explosie in de breedste zin van het woord te laten plaatsvinden, heeft een reeds gestart chemisch proces toegang tot lucht nodig.

De belangrijkste reden voor het falen van de batterij en het mogelijke explosiegevaar is het gebruik van niet-originele opladers. In de meeste bekende gevallen vond ontsteking van de smartphone plaats tijdens het laadproces met behulp van een universele oplader. Helaas is het niet mogelijk om van tevoren vast te stellen of de batterij beschadigd is en dus aan de veilige kant te blijven.

Het belangrijkste is om je niet al te veel zorgen te maken, er zijn slechts enkele tientallen officieel bevestigde gevallen van smartphone-explosies.

Aanbevolen: