Lagen Samenvoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Samenvoegen In Photoshop
Lagen Samenvoegen In Photoshop

Video: Lagen Samenvoegen In Photoshop

Video: Lagen Samenvoegen In Photoshop
Video: How to merge layers in Photoshop (2021 Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Het samenvoegen van lagen in Adobe Photoshop is een noodzakelijke en soms heilzame technische handeling waarmee je onnodige verwarring en "vuilnis" kunt wegwerken op die momenten dat een volumetrische compositie als een sneeuwbal dreigt te groeien.

Lagen samenvoegen in Photoshop
Lagen samenvoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

De verdeling van informatie in vele lagen waaruit de compositie bestaat, is aan de ene kant een zeer handige hulp bij het werk - elke afzonderlijke laag kan onafhankelijk van de andere worden verwerkt en gewijzigd, aan de andere kant verhindert deze verdeling soms het uitvoeren van precies dezelfde bewerkingen voor alle lagen of het gelijktijdig toepassen van filters.

Daarom, om jezelf niet van vrijheid te beroven, moet je je er altijd van bewust zijn of je de lagen echt moet samenvoegen, of dat het voldoende is om ze virtueel te "koppelen" voor de mogelijkheid van een enkele transformatie, of zelfs gewoon groep en sorteer ze in "papa's" om niet in de war te raken in de wildernis van de compositie.

Als u tegelijkertijd meerdere lagen moet verplaatsen, verkleinen, roteren, reflecteren of een andere vorm van geometrische transformatie - bijvoorbeeld op elk van hen bevindt zich een van de delen van een groot object en dit hele object moet worden verplaatst of verminderd - dit kan worden gedaan zonder enige schade aan hun individuele inhoud.

Selecteer meerdere lagen in de lijst met lagen die u nodig hebt door op de regels met de namen van de lagen te klikken, terwijl u de Ctrl- of Shift-toets ingedrukt houdt, in overeenstemming met de standaardregels voor het selecteren van elementen die zijn aangenomen in de OS-interface. Wanneer er meerdere lagen zijn geselecteerd in de lijst, klik dan onderaan de lijst op het icoon met de getoonde kettingschakels. (Je kunt dit ook doen via het menu Layer> Link Layers) Nu zijn de lagen gekoppeld voor een algemene transformatie: door er één te verschuiven, verschuif je alle bijbehorende lagen, als je er één schaalt, wordt de rest uitgerekt, enz. U kunt er op letten dat nu, wanneer u één laag selecteert, aan het einde van de regels met de daaraan verbonden lagen, kettingpictogrammen worden gemarkeerd. Dienovereenkomstig kunt u de koppeling tussen lagen verbreken door nogmaals op het pictogram onder aan de lagenlijst te klikken. Als tegelijkertijd niet alle lagen zijn geselecteerd, worden alleen de geselecteerde lagen uitgesloten van de lijst met verbonden lagen, de rest blijft met elkaar verbonden.

Stap 2

U kunt lagen op een andere manier combineren door ze in een enkele groep te plaatsen. Laaggroepen in Adobe Photoshop zijn het prototype van de geneste mappenstructuur die in computersystemen wordt gebruikt. Lagen kunnen worden gecombineerd in een map, mappen, op hun beurt, genest in andere, enz. Een dergelijke combinatie heeft verschillende voordelen:

Ten eerste creëert het orde in de lijst met lagen - de onnodige inhoud van de mappen-groepen kan visueel worden samengevouwen zodat ze het overzicht niet verstoren, dit zal natuurlijk een positief effect hebben op het gemak en de snelheid van vinden de benodigde objecten in de lijst.

Ten tweede heeft de lagengroep gemeenschappelijke overvloeimodus en transparantie-opties. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om elke laag semitransparant te maken en de bijbehorende parameters telkens hetzelfde in te stellen voor dergelijke lagen - u kunt ze eenmaal in één groep verzamelen en het totale aantal instellen.

Ten derde is het verplaatsen en transformeren van objecten in een groep net zo eenvoudig als 'gekoppeld' via Link Layers, maar de nieuwe manier van koppelen is flexibeler en handiger. Als u een groepskop in de lijst met lagen selecteert, heeft de uitgevoerde transformatie invloed op alle lagen erin. Maar als er en dan de noodzaak ontstaat om bijvoorbeeld een afzonderlijke laag afzonderlijk te verplaatsen, kan dit eenvoudig worden gedaan door deze doelbewust in de lijst te selecteren, zonder aanvullende procedures - laat me u eraan herinneren dat het in gekoppelde lagen nodig zou zijn om eerst "loshaken" van de lijst en vervolgens opnieuw op de lijst zetten.

Ten vierde heeft de groep een gemeenschappelijk transparantiemasker, dus bij het samenvoegen van lagen in een dergelijke map is het niet nodig om de contouren van elke afzonderlijke laag te controleren - het overschot kan worden "geknipt" met een gewoon masker.

Het is niet moeilijk om een groepsmap te maken: om dit te doen, moet u op het overeenkomstige pictogram onderaan het lagenpaneel klikken of door het menu Laag> Groepslagen gaan. U kunt lagen in een groep opnemen door ze in de lijst te slepen en neer te zetten op de groepskop, of ze extraheren door ze uit de groep te verplaatsen.

Stap 3

In de nieuwste versies van het Adobe Photoshop-programma is er nog een samenvoegmodus - het maken van een zogenaamd slim object uit verschillende lagen. Dit is in wezen de opname in het ene document van een ander onafhankelijk document, dat in een apart venster wordt geopend en kan worden bewerkt en opgeslagen, waarna de resultaten van deze bewerkingen in het hoofddocument worden weergegeven. Een groot pluspunt van deze methode van het samenvoegen van lagen is dat u de eigenschap Filtergalerij kunt verbinden met het slimme object, dat wil zeggen dat u een enkel filter op meerdere lagen tegelijk kunt toepassen en dat de inhoud van deze lagen intact blijft, terwijl u kunt wijzigen de parameters zelf filteren, bereiken het beste resultaat en brengen, indien nodig, wijzigingen aan in de lagen zelf, hun relatieve positie, de wijze van opname in de compositie, enz.

Stap 4

Als de vorige methoden voor het samenvoegen van lagen niet bij u passen, bijvoorbeeld om puur economische redenen - er wordt absoluut geen bewerking van lagen geïmpliceerd, alle complexe filters zijn al toegepast en geconfigureerd, de relatieve positie van lagen zal op geen enkele manier veranderen, dus er is geen reden om een batterij van afzonderlijke lagen te hebben die programmabronnen en schijfruimte wegnemen - je kunt ze eenvoudig samenvoegen, er één simpele laag van maken.

Om dit te doen, selecteert u de lagen die we nodig hebben in de lijst met lagen, en in het contextmenu vinden we het item Lagen samenvoegen, u kunt dit ook doen via de hoofdmenuopdracht Laag> Lagen samenvoegen of door op Ctrl + E op het toetsenbord te drukken.

Om deze bewerking te vergemakkelijken, kunt u ook de bewerking Zichtbaar samenvoegen naast het menu selecteren, dan hoeft u niets in de lijst met lagen te selecteren - alles dat momenteel wordt weergegeven in het kijkvenster, wordt samengevoegd tot één enkele laag.

U kunt ook lagen die eerder zijn verzameld in één groep samenvoegen - selecteer in het contextmenu het item Groep samenvoegen. Natuurlijk houdt de groep dan op te bestaan en komt er een nieuwe laag voor in de plaats.

Stap 5

Ten slotte kunt u de meest radicale methode toepassen - kies de opdracht Afbeelding afvlakken in het menu. Dan gaat alle informatie over de lagen volledig verloren: alles wat in de compositie zat, wordt vervangen door één basislaag, die bovendien de achtergrondlaag zal zijn - d.w.z. alles wat verder ging dan het canvas zal worden afgesneden en verdwijnen. In de praktijk is het zeer zeldzaam om tot een dergelijke stap over te gaan, omdat niemand immuun is voor fouten, en het opnieuw maken en scheiden van lagen is een buitengewoon ondankbare taak, bovendien soms technisch onmogelijk. Soms zijn onervaren gebruikers van mening dat de implementatie van Flatten Image nodig is om een volledige definitieve afbeelding te hebben die naar vrienden of klanten kan worden verzonden, op internet kan worden geplaatst, enz. Dit is niet waar. Het compositiebestand hoeft alleen maar in twee verschillende formaten te worden opgeslagen. Een daarvan is een compleet document met de mogelijkheid tot verdere bewerking en correctie in het "native" formaat van het Adobe Photoshop-programma (menu Bestand> Opslaan of Bestand> Opslaan als) En een ander bestand is alleen voor internetbehoeften, bijvoorbeeld in de populaire JPEG-formaat, kunt u aanvullend opslaan (bijvoorbeeld via het menu Bestand> Opslaan voor web, dat alle noodzakelijke instellingen heeft voor optimale beeldopslag, specifiek voor verzending via communicatiekanalen), terwijl er geen speciale samenvoeging nodig is - alles wordt opgeslagen in automatisch één foto. U bent dus altijd verzekerd tegen de noodzaak om extra repetitief werk te doen en de verloren informatie, kansen en tijd bitter te betreuren.

Aanbevolen: