Hoe Kies Je Een Goede Koptelefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Koptelefoon?
Hoe Kies Je Een Goede Koptelefoon?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Koptelefoon?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Koptelefoon?
Video: Find your ideal headphones with our in-depth buying guide 2024, Mei
Anonim

Ben je een muziekliefhebber en luister je graag naar muziek in hoge kwaliteit, dan is een goede koptelefoon een must voor jou. Er is tegenwoordig een groot assortiment hoofdtelefoons van verschillende modellen op de markt. Bij het kiezen ervan moet niet alleen rekening worden gehouden met de technische kenmerken, maar ook met het gemak van hun gebruik.

Hoe kies je een goede koptelefoon?
Hoe kies je een goede koptelefoon?

instructies:

Stap 1

Er zijn twee soorten hoofdtelefoonontwerpen. In-ears (of in-ear koptelefoons) bieden niet de hoogste geluidskwaliteit, omdat hebben een zeer klein membraan, waardoor lage frequenties niet goed kunnen worden gereproduceerd. Dergelijke koptelefoons kunnen verschillende druppelvormen hebben, maar dit heeft geen fundamentele invloed op de geluidskwaliteit.

Stap 2

In tegenstelling tot in-ear hoofdtelefoons bedekken over-the-ear hoofdtelefoons het gehele ooroppervlak, waardoor ze minder compact zijn. Deze hoofdtelefoons zijn onderverdeeld in twee typen: open en gesloten. Ze verschillen daarin dat je in een gesloten hoofdtelefoon de geluiden van de omgeving niet kunt horen, waardoor de geluidskwaliteit veel hoger is.

Stap 3

Er is ook een draadloze hoofdtelefoonoptie. Afhankelijk van de wijze van signaaloverdracht kunnen ze werken op een afstand van maximaal honderd meter van de geluidsbron. De nadelen van dergelijke apparaten zijn onder meer de noodzaak om de batterij regelmatig te vervangen.

Stap 4

Een liefhebber van geluid van hoge kwaliteit moet speciale aandacht besteden aan het frequentiebereik waarop de hoofdtelefoon werkt. De normale waarde van het frequentiebereik wordt beschouwd als 18 - 20.000 Hz, terwijl de lage frequentielimiet de belangrijkste is, de waarde moet gelijk zijn aan 18 - 25 Hz. Het is beter om de voorkeur te geven aan een koptelefoon met een groot membraan.

Stap 5

Tot slot speelt gemak een belangrijke rol bij het kiezen van een koptelefoon. Veel hoofdtelefoons worden geleverd met volumeregelaars op het snoer. Draadloze modellen zijn handig omdat ze niet fysiek aan de geluidsbron zijn gebonden en op afstanden tot honderd meter ervan kunnen werken, maar ze hebben ook hun nadelen.

Aanbevolen: