Kolommen Rangschikken

Inhoudsopgave:

Kolommen Rangschikken
Kolommen Rangschikken

Video: Kolommen Rangschikken

Video: Kolommen Rangschikken
Video: Fans' top 3 Surprises from 2020/2021 2024, Mei
Anonim

Je kunt een heel duur audiosysteem kopen, maar als je het in een kleine vierkante kamer plaatst, maakt de prijs niet meer uit. Het kiezen van de juiste plaats voor uw luidsprekersysteem is een zeer belangrijke factor om goed geluid in uw kamer te krijgen.

Kolommen rangschikken
Kolommen rangschikken

instructies:

Stap 1

Een kamer met kale muren zal echo's hebben die de geluidskwaliteit verslechteren. Boekenplanken, gordijnen, schilderijen, vloerbedekkingen dragen allemaal bij aan geluidsabsorptie. Het is goed als er een tapijt naast de akoestiek ligt. Tapijten hebben geen invloed op de lage frequenties, maar kunnen de middentonen dempen. Gordijnen en tapijten verminderen ook de trillingen in de kamer, waardoor de overdracht van geluidsenergie naar de muren wordt verminderd. Het is het beste om open ramen, kale vloeren en muren te vermijden. Het luidsprekersysteem moet zich in de "dode" zone bevinden, die ongeveer 1/3 van de kamer in beslag neemt.

Stap 2

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de akoestiek in de ruimte zelf. De ruimte achter en aan de zijkanten van de luidspreker moet symmetrisch zijn. Bij een asymmetrisch luidsprekersysteem zal de reflectie van de muur van luidspreker tot luidspreker verschillen en zal een deel van het stereosignaal worden beschadigd. Het is belangrijk dat de afstand van de luidsprekers tot de plaats waar u ze wilt beluisteren hetzelfde is. Er is een verschil van enkele centimeters hoorbaar.

Stap 3

De afstand vanaf de luisterpositie dient iets meer te zijn dan de afstand tussen de luidsprekers. Als de luisterpositie vlak naast de muur is, moet je hem achter je hoofd verdrinken.

Stap 4

De nabijheid van het hoofd van de luisteraar tot de muur heeft een aantal positieve effecten. De geluidsdruk is het hoogst nabij de muren, terwijl de geluidsgolfsnelheid het laagst is. In de zone met maximale druk wordt diepe bas beter waargenomen. Plaats de luisterpositie niet te dicht bij de muur, anders krijgt het geluidsbeeld geen tijd om vorm te krijgen.

Stap 5

Om de afstand tussen de luidsprekers te bepalen, maakt u een goede zangopname en plaatst u ze ongeveer 180-200 cm uit elkaar. De luidsprekers moeten iets achter het hoofd van de beoogde luisteraar wijzen. Luister om te zien of het geluid is gefocust. Zet de speakers 30 cm verder Luister nog eens, experimenteer.

Aanbevolen: