Hoe Transistors Te Solderen

Inhoudsopgave:

Hoe Transistors Te Solderen
Hoe Transistors Te Solderen

Video: Hoe Transistors Te Solderen

Video: Hoe Transistors Te Solderen
Video: A better way to solder Transistors 2024, Mei
Anonim

Een transistor is een component gemaakt van halfgeleidermateriaal met drie terminals. Hiermee kunnen de ingangssignalen de stroom in een elektrisch circuit regelen. Meestal wordt een transistor gebruikt om een elektrisch signaal te genereren, te versterken en om te zetten.

Hoe transistors te solderen
Hoe transistors te solderen

Het is nodig

  • - soldeerbout;
  • - haardroger.

instructies:

Stap 1

Gebruik de volgende technologie om de mosfet-transistor te solderen. Gebruik twee soldeerbouten om de transistor te solderen. De ene moet op 65 W zijn, de bron van de transistor ermee verwarmen, de tweede op 36 W moet een brede angel hebben, twee uitgangen tegelijk verwarmen - de bron en de poort.

Stap 2

Om het verdampen van de transistor gemakkelijker te maken, vult u eerst de ruimte rond de mosfet met een kleine hoeveelheid alcoholhars. Na het opwarmen van de klemmen van de transistor totdat het soldeer begint te smelten, tilt u de mosfet-behuizing scherp op met twee soldeerbouten. Het zal niet ver naar de zijkant vliegen.

Stap 3

Gebruik een soldeerbout van 40 W. Verwarm het en til de sluiter en de bron op, til vervolgens de afvoer op, soldeer de sluiter en de bron tot het einde. Hier moet je jezelf helpen met een tandenstoker, maar doe alles soepel, als je een scherpe beweging maakt, kun je het been van de transistor afbreken.

Stap 4

Het belangrijkste is: soldeer de transistor los zodat de contactvlakken niet loskomen. Wanneer je de afvoer van de transistor opwarmt, kun je een stuk papier tussen het en het bord plaatsen, als het volledig past en de afvoer van het bord scheidt, dan kunnen de pootjes van de transistor gemakkelijk worden losgemaakt zonder uit te breken. geval.

Stap 5

Tik op de transistor in het slechtste geval met hars of soldeerolie, of in het beste geval met alcoholharsvloeimiddelen of soldeerbout. Je kunt ook proberen de transistor te solderen met een Weller heteluchtpistool.

Stap 6

Gebruik folie om de elementen te beschermen tegen ongewenste hitte. U kunt de mosfets verwijderen met een constructieföhn: breng voor het verwarmen een druppel alcoholhars aan op elke terminal, verwarm deze van onderaf met een haardroger, op een afstand van drie tot vijf centimeter.

Stap 7

Wanneer het soldeer naar het contactvlak drijft, stop dan met verwarmen en verwijder de transistor met een pincet. Om de condensatoren te beschermen tegen oververhitting, maakt u cilindrische aluminium schilden van niet-werkende condensatoren. Als je aan het solderen bent met hete lucht, plaats ze dan op de nabijgelegen condensors.

Aanbevolen: