Hoe Maak Je Een Computerspel?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computerspel?
Hoe Maak Je Een Computerspel?

Video: Hoe Maak Je Een Computerspel?

Video: Hoe Maak Je Een Computerspel?
Video: Je eerste game maken | Tutorial | Klokhuis Game Studio 2024, Mei
Anonim

Computerspellen vragen veel van systeembronnen. Om goed en met plezier te kunnen spelen, moet je daarom een voldoende krachtige computer hebben. Het kan zelf worden samengesteld.

Hoe maak je een computerspel?
Hoe maak je een computerspel?

Bij het los in elkaar zetten van een spelcomputer (componenten kopen en monteren) moet je eerst kijken naar de prijzen voor goederen in verschillende winkels. Nadat de geschatte kosten duidelijk zijn, kunt u beginnen met het samenstellen van de computer voor componenten.

Grafische kaart en processor

Allereerst moet je precies begrijpen dat een goed resultaat alleen bereikt kan worden als je kiest voor een goede processor en videokaart. Tegenwoordig concentreren ontwikkelaars zich op deze componenten. Een goede processor kan veel complexe processen (inclusief games) aan, en de videokaart en het geheugen kunnen de grafische weergave in de game bijhouden.

Om goede componenten te vinden, moet je minimaal vijftig procent van het totale bedrag dat je denkt uit te geven aan een videokaart met een processor besteden. Het is vermeldenswaard één belangrijke nuance: u hoeft niet de meest geavanceerde processor- en videokaartmodellen te kopen. Samen moeten ze de optimale omstandigheden creëren om met games te werken, en niet de coolste zijn.

Een Intel Core i3 processor met 3.1, 3.30 of 3.4 GHz is het beste voor een gamecomputer en wil je een processor van AMD kopen, dan kun je beter kiezen voor de PHENOM II X4 965 AM3-serie. Als alternatief kunt u Intel Core i5-serie processors kopen (minstens 3 GHz per core), omdat deze ideaal zijn voor AMD Radeon-serie grafische kaarten.

Wat de videokaart betreft, zijn SAPPHIRE RADEON HD 7850 2 Gb en andere meer geavanceerde modellen, bijvoorbeeld AMD Radeon HD 7870 2Gb, heel geschikt. Vergeet natuurlijk het bedrijf GeForce niet, dat zijn videokaarten voor het grootste deel speciaal voor games aanpast. U kunt bijvoorbeeld de MSI GeForce GTX 660 N 660 TF 2GD5 / OC grafische kaart kopen, die uitstekende resultaten zal laten zien. Als alternatief kunt u de Nvidia GeForce 760 2 Gb overwegen.

Opgemerkt moet worden dat het tegenwoordig niet de moeite waard is om videokaarten te kopen met een geheugencapaciteit van minder dan 2 GB, aangezien moderne games veel van deze parameter eisen. Bovendien kunnen gebruikers videokaarten en processors overklokken, waardoor ze nog betere prestaties krijgen.

Overige onderdelen

Vergeet het moederbord niet. Je moet het kiezen op basis van welke processor je hebt gekocht. Dit is nodig om de processoringang te koppelen aan het moederbord. In dit geval moet u meteen weten hoeveel gigabyte RAM u op het moederbord kunt installeren. De ideale uitweg uit deze situatie zou zijn om een moederbord te kopen dat ten minste 8 GB RAM ondersteunt (met de mogelijkheid om het volume te verhogen).

Random access memory speelt een belangrijke rol bij het maken van een spelcomputer. In het geval dat het niet genoeg is, zul je geen troost uit het spel kunnen halen en zal alles langzamer gaan. Voor de huidige generatie games moet je minimaal 8 GB RAM installeren en indien nodig kan dit worden verhoogd (als het moederbord dit toelaat).

Daarna kun je overgaan tot het kiezen van een harde schijf voor je spelcomputer. Tegenwoordig zijn er twee soorten connectoren voor harde schijven: IDE en SATA. Wat betreft het optimale volume voor een gamecomputer, nu is 1 TB voldoende. Indien gewenst kan de gebruiker natuurlijk een grotere verwisselbare harde schijf kopen.

Vergeet manipulatoren niet. Het toetsenbord en de muis zijn de sleutels tot succes in games. Apparaten vervaardigd door Razer zijn tegenwoordig vooral populair. Het is dit bedrijf dat invoerapparaten voor gamers produceert. Zit je met financiële middelen, dan is de Razer DeathAdder muis ideaal, die beschikt over 5 extra knoppen.

Wat betreft het toetsenbord, je kunt veilig de Razer Death Stalker Ultimate kopen. Het heeft zeer handige toetsen en een speciaal LCD-paneel, waarmee de gebruiker extra spelinformatie kan ontvangen of u kunt dit paneel gebruiken in plaats van een muis. Deze manipulatoren zullen niet veel op de prijs slaan en tegelijkertijd zullen ze behoorlijk behoorlijke kwaliteit laten zien.

Aanbevolen: