Hoe De Antennestekker Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Antennestekker Aan Te Sluiten?
Hoe De Antennestekker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Antennestekker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Antennestekker Aan Te Sluiten?
Video: How to Fit a Coax Connector and Make Your Own Aerial & Satellite Cable 2024, Mei
Anonim

Om een tv-signaal van hoge kwaliteit te ontvangen, moet u de tv-antenne op de tv aansluiten. U kunt de kabel met een speciale antennestekker op de tv-ontvanger aansluiten.

Hoe de antennestekker aan te sluiten?
Hoe de antennestekker aan te sluiten?

Het is nodig

  • - tangen;
  • - mes;
  • - F-connector.

instructies:

Stap 1

Koop en bereid de benodigde gereedschappen en connectoren voor om verbinding te maken met een televisie-ontvanger. Gebruik draadknippers om het uiteinde van de kabel plat te maken. Neem voorzorgsmaatregelen en snijd voorzichtig 15 millimeter van de buitenste kabelisolatie af. Beschadig de draden tussen de binnen- en buitenisolatie niet. Vouw ze voorzichtig terug en verwijder vervolgens de folie die zich rond de isolatie aan de binnenkant van de kabel bevindt.

Stap 2

Verwijder ook voorzichtig 10 millimeter isolatie rond de binnenkern van de kabel. Zorg ervoor dat de meerdere kernen van de wikkeling deze niet raken, anders zal de signaalkwaliteit aanzienlijk verslechteren.

Stap 3

Koop een F-connector bij een elektronicawinkel. Rol het uit. Steek de voorbereide kabel in de mannelijke connector. In dit geval wordt de buitenste wikkeling tegen het lichaam van de F-connector gedrukt. De binnenkern zal in het uitstekende deel vallen en zal ongeveer 3 millimeter uitsteken. Als de ader in de weg zit, kan deze worden gebogen. Zet de kabel vast met de klemring. Sluit de connector aan op de antenne-aansluiting op de tv.

Stap 4

U kunt ook een stekker met een kabelslot kopen door te solderen. Gebruik in dit geval een soldeerbout en soldeer. Brandveiligheidsmaatregelen in acht nemen. Voer de bewerking uit in een goed geventileerde ruimte. Gebruik voor een hete soldeerbout een speciale niet-brandbare standaard. Plaats geen aangesloten soldeerbout op tafel.

Stap 5

Bereid de kabel voor zoals hierboven beschreven. Monteer de buitenste schil in een bundel aan één kant. Soldeer de binnenste streng voorzichtig aan het midden van de connector en de wikkeling in elkaar gedraaid tot aan de buitenste streng. Controleer de soldeerpunten op kortsluiting. Elimineer ze indien nodig. Plaats de isolerende ring en sluit de stekker aan op de tv.

Aanbevolen: