Hoe Een Mobiele Telefoon Af Te Schrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Af Te Schrijven?
Hoe Een Mobiele Telefoon Af Te Schrijven?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Af Te Schrijven?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Af Te Schrijven?
Video: Dit zijn dé tips om van je telefoonverslaving af te komen - RTL LATE NIGHT/ SUMMER NIGHT 2024, Mei
Anonim

Sommige telefoons zijn opgenomen in een speciale database die wordt gebruikt om de locatie te controleren. Wanneer u deze vervangt, moet u deze telefoon afschrijven, zodat de gegevens in de toekomst niet in de registratielijst staan. De telefoon kan zich ook in andere databases bevinden, bijvoorbeeld in de "1C: Accounting"-database. Hier, als je telefoon verloren of kapot is, volg dan de algemene voorwaarden.

Hoe een mobiele telefoon af te schrijven?
Hoe een mobiele telefoon af te schrijven?

instructies:

Stap 1

Als u om welke reden dan ook niet wilt dat uw imei-nummer in de registratiedatabase van uw mobiele telefoon staat, bel dan het nummer dat wordt vermeld in de documenten die u tijdens de registratie hebt gekregen en vraag om uw telefoon uit de database te verwijderen. Houd er rekening mee dat deze handeling alleen kan worden uitgevoerd als u heeft bevestigd dat u de eigenaar bent van dit telefoontoestel.

Stap 2

Neem contact op met de klantenservice van uw netwerkoperator om uw telefoon af te schrijven. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat u de relevante documenten bij u moet hebben die de wettigheid van het bezit van de telefoon bevestigen, en identiteitsdocumenten (paspoort, militaire ID, matrozenpaspoort, enzovoort).

Stap 3

Als u uw telefoon wilt afschrijven uit de database in het programma "1C: Boekhouding" en in andere programma's voor de boekhouding van de economische activiteiten van de onderneming, volg dan de reden voor de afschrijving: defect, veroudering, verlies, enzovoort Aan. Bepaal ook of de afschrijvingstermijn is verstreken. Als de telefoon kapot gaat en niet kan worden gerepareerd of verloren gaat vóór de datum waarop de kosten volledig zijn hersteld, schrijf deze dan af op de kosten van het bedrijf.

Stap 4

Houd bij het afschrijven rekening met de bijbehorende conclusies van het servicecentrum. Als de telefoon nog steeds op rekening 10 "Materialen" staat, gebruik dan de uitgifte van een vrachtbrief om het af te schrijven en schrijf het vervolgens af als verloren als inventaris en huishoudelijke artikelen.

Stap 5

Als de kosten van de telefoon als uitgave zijn afgeschreven, schrijf deze dan af als verloren telefoon, gebruik het document "Wet MB-8" als inventaris. Deze actie is relevant bij het werken in 1C: Boekhouding. Alles kan ook afhangen van de waarderingsgrondslag in uw onderneming en van de afschrijvingstoestand van het toestel op een bepaald moment.

Aanbevolen: