Hoe Een Diodebrug Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diodebrug Aan Te Sluiten
Hoe Een Diodebrug Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Diodebrug Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Diodebrug Aan Te Sluiten
Video: how to wire a full wave bridge rectifier.MOV 2024, Mei
Anonim

De diodebrug is de meest voorkomende radiocomponent. Geen enkele voedingseenheid kan zonder. De belangrijkste functie is om wisselstroom te corrigeren in een constant pulserende stroom. Door zo'n transformatie wordt aan de uitgang van de brug een pulserende stroom verkregen, de frequentie is twee keer zo hoog als aan de ingang, maar met een stabiele polariteit. Een diodebrug kan worden samengesteld uit afzonderlijke diodes of als een monolithische diodeconstructie.

Hoe een diodebrug aan te sluiten
Hoe een diodebrug aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Neem een aluminium koellichaam (ongeveer 800 cm²) om de assemblages af te koelen. Het idee is om diode-assemblages parallel aan te sluiten. Maar aangezien elk diodesamenstel een andere interne weerstand heeft, leidt dit tot het idee dat de verschillen in temperatuur van de diodebruggen anders en voelbaar zullen zijn.

Stap 2

Bereid het radiatoroppervlak voor. Om dit te doen, boort u gaten en snijdt u schroefdraad om de assemblages vast te zetten. Gebruik KPT-8 warmtegeleidende pasta om de warmteoverdracht te verbeteren. Schroef daarna de diode-assemblages vast met een waterpomptang.

Stap 3

Soldeer het circuit met een koperen bus. U kunt bijvoorbeeld een kV-staaf van 10 mm gebruiken. om te solderen aan de klemmen van de assemblages, en 20 mm kV. voor input-output lasspanning. Het wordt aanbevolen om de staaf aan de klemmen van de diodebruggen te solderen. Aangevinkt - als u de bruggen aansluit met klemmen zonder te solderen, zullen de uiteinden van de brugdraden erg heet zijn.

Stap 4

Behandel de soldeerpunten met vernis. Als resultaat van het werk ontvangt u een compacte diodebrug, wat erg handig zal zijn bij het assembleren van een halfautomatisch lasapparaat in een apparaat. Als u van plan bent krachtigere stromen te gebruiken, verhoog dan het aantal assemblages. Zoals de praktijk laat zien, kost koken met een apparaat 50% van de tijd, en soms veel minder. Dat wil zeggen, u moet het onderdeel eerst voorbereiden om te lassen en vervolgens koken.

Stap 5

Na het lassen is het noodzakelijk om het onderdeel opnieuw voor te bereiden om te lassen, het is op dit moment dat de halfautomatische lasmachine in de standby-modus staat en deze tijd zal voldoende zijn om de diodebrug af te koelen. Dit is een positief aspect van het gebruik van minder krachtige diodes. Het resultaat is een goedkope en hoogwaardige diodebrug voor een halfautomatisch lasapparaat.

Stap 6

Je kunt een kortere route nemen. Koop dure diodes van het type B200 en monteer er een volwaardige gelijkrichterdiodebrug van, monteer een halfautomatisch lasapparaat met een grote spanningstoevoer en gebruik deze zonder ergens bij na te denken. Maar helaas heiligt het doel niet altijd de middelen.

Aanbevolen: