Hoe Het Externe IP-adres Van De Router Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Externe IP-adres Van De Router Te Achterhalen?
Hoe Het Externe IP-adres Van De Router Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Externe IP-adres Van De Router Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Externe IP-adres Van De Router Te Achterhalen?
Video: How to Get Your Internal and External IP Address 2024, Mei
Anonim

Het externe IP-adres van uw router is net zo eenvoudig te achterhalen als het adres van uw computer waarmee u verbinding maakt. U hoeft alleen maar naar een specifieke site te gaan en de informatie te bekijken die deze geeft.

Hoe het externe IP-adres van de router te achterhalen?
Hoe het externe IP-adres van de router te achterhalen?

Het is nodig

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Om het externe IP-adres van de router te achterhalen waarmee uw computer verbinding maakt met het netwerk, opent u de pagina https://myipaddress.com/show-my-ip-address/ in uw browser. Houd er rekening mee dat u op dit moment via deze router met internet moet zijn verbonden.

Stap 2

Als u het externe adres van uw computer wilt weten, die verbinding maakt met internet zonder een router te gebruiken, gebruikt u dezelfde site. Hetzelfde geldt als de verbinding via een USB-modem verloopt.

Stap 3

Als je het externe IP-adres van je router wilt wijzigen, zorg er dan eerst voor dat je een dynamisch IP-adres hebt. Koppel daarna de netwerkverbindingen van de apparaten, inclusief de LAN-verbindingen, volledig los. Schakel ze na 10-15 minuten weer in en heropen in uw browser de site die uw huidige IP-adres weergeeft. Als het is veranderd, dan was de tijd waarop je hebt gewacht voldoende geweest.

Stap 4

Als u het externe IP-adres op deze manier niet hebt onderbroken, koppelt u de draden los van de apparaten en start u hun werk opnieuw. Wacht even en sluit ze opnieuw aan. Maak verbinding en bekijk het adres. Het kost verschillende providers verschillende tijd om het IP-adres opnieuw in te stellen.

Stap 5

Om het externe IP-adres van uw router te bekijken, gebruikt u ook verschillende systeemhulpprogramma's die de status van het besturingssysteem op dit moment weergeven, dergelijke hulpprogramma's worden ook gebruikt om snel toegang te krijgen tot de vrije ruimte op de harde schijf, de snelheid van de huidige Internetverbinding, het gebruikte RAM-geheugen en etc. In sommige programma's wordt daarnaast een venster weergegeven met informatie over het huidige externe IP-adres. Er zijn ook speciale hulpprogramma's voor de Windows-zijbalk beschikbaar.

Aanbevolen: