Frontfocus Controleren

Inhoudsopgave:

Frontfocus Controleren
Frontfocus Controleren

Video: Frontfocus Controleren

Video: Frontfocus Controleren
Video: Урок 18 - Тонкая настройка автофокуса (задний фокус и передний фокус) 2024, Mei
Anonim

Het concept van frontfocus houdt in dat wanneer het scherpstelpunt werd gericht, de lens vooruit schoot en de scherptediepte werd verschoven. In de regel hebben spiegelreflexcamera's met optiek met een hoog diafragma hier last van. Dit is een gesloten-lussysteem met directe feedback, dat geen aanpassing vereist, omdat het maximale contrast op de matrix overeenkomt met de maximale scherpte van het beeld in focus. Spiegelreflexcamera's hebben aparte scherpstelsensoren, dus dit systeem moet worden uitgelijnd. Fouten en onthullen front focus.

Frontfocus controleren
Frontfocus controleren

Het is nodig

  • - papier;
  • - Printer;
  • - een computer;
  • - Internetverbinding;
  • - fototoestel;
  • - statief.

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciale schaal met een "vizier" om frontfocus te testen. Je kunt het zelf doen - download de weegschaal op internet, print hem op een printer, plak hem op karton en maak sneden voor stabiliteit. Plaats de camera op een tafel of statief. Stel witbalans in op een stuk papier en autofocus in één keer.

Stap 2

Maak foto's met het grootste diafragma. Schakel de beeldstabilisator uit, indien aanwezig. Selecteer het centrale focuspunt in de camera en richt de camera zo dat het vlak van de focus "vizier" loodrecht op de optische as van de lens staat.

Stap 3

Kies een afstand zodat de schaalverdelingen in het frame vallen - gebruik ze om het werk van afthofocus te evalueren. De scherpstelmarkering op de zoeker mag het doel niet met een kleine marge verlaten. Stel een marge in volgens de grootte van de markering zelf, want de sensorunits zijn iets groter dan aangegeven door de markering op de zoeker. Zit er een scherper detail achter de markering, maar in het sensorgebied, dan stelt de camera scherp op dit contrasterende object.

Stap 4

Autofocus testen. Breng de focus naar één rand, richt op het doel, maak een foto. Breng de focus naar de andere kant, richt, maak een foto. Herhaal meerdere keren. Schakel over naar de handmatige modus, laat de focus los en draai het focuswiel handmatig totdat de focus is bevestigd, maak een foto.

Stap 5

Als de lens het punt niet raakte. Bekijk de hoeveelheid DOF-offset en het mispercentage van de lens door een paar foto's te maken. Een kleine misser wordt als normaal beschouwd. Gaat het scherpstelpunt systematisch boven de toegestane waarde, dan is er sprake van een frontfocus. Het is niet alleen de lens die kan missen, maar ook de camera zelf. Overweeg daarom uitlijning als autofocus wazig is.

Aanbevolen: