Hoe Kies Je Een Plasma-tv

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Plasma-tv
Hoe Kies Je Een Plasma-tv

Video: Hoe Kies Je Een Plasma-tv

Video: Hoe Kies Je Een Plasma-tv
Video: The TV Buying Guide 2021 - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, April
Anonim

Een toenemend aantal mensen kijkt liever naar video's van hoge kwaliteit op plasma-tv's dan op computerschermen. Bij het kiezen van een moderne tv is het belangrijk om rekening te houden met een groot aantal nuances.

Hoe kies je een plasma-tv
Hoe kies je een plasma-tv

instructies:

Stap 1

Plasma-tv's hebben een uitstekende beeldkwaliteit. Onthoud dat de prijs van een plasmapaneel geen indicator is voor de kwaliteit van dit apparaat.

Stap 2

Controleer de grootte van de kamer waar de plasma-tv zal worden geplaatst. De diagonaal van het scherm mag niet groter zijn dan de afstand waarop de kijker zich zal bevinden. Anders krijgt u beeldgebreken en korreligheid.

Stap 3

Ontdek de maximale resolutie die de tv-matrix ondersteunt. Hoe hoger de schermresolutie, hoe dichter de kijker bij het scherm kan zijn. Deze regel heeft één bijzonderheid: veel tv-zenders zenden beelden uit van lage kwaliteit en resolutie. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de diagonaal van de matrix.

Stap 4

Bekijk de beeldschermspecificaties. Let op de contrast- en helderheidswaarden. Plasmapanelen zijn meestal helder genoeg om comfortabel tv te kijken, zelfs wanneer het scherm direct wordt blootgesteld aan zonlicht. Zorg ervoor dat u de vernieuwingsfrequentie (hertz) van het scherm controleert. Deze eigenschap is uiterst belangrijk als u de tv als extra computermonitor gaat gebruiken.

Stap 5

Als de diagonaal van het tv-scherm meer dan 50 inch is, mag de matrixresolutie niet minder zijn dan 1280x720 pixels. Dit defect is alleen kenmerkend voor oude modellen plasma-tv's. Merk ook op dat het verschil tussen de resoluties 1600x900 en 1920x1080 pixels niet altijd met het blote oog te zien is.

Stap 6

Let op de extra opties die de Plasma TV ondersteunt. Moderne tv-modellen werken niet alleen met externe harde schijven, maar hebben zelfs de functie om verbinding te maken met internet. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u het paneel op de gewenste locatie in de kamer kunt installeren. Let vooral op het type tv-muurbeugel.

Stap 7

Controleer de locatie van de antennepoorten en HDMI-kabels. Ze moeten zich aan de zijkanten van het paneellichaam bevinden. Anders kun je de tv bij plaatsing aan de achterkant alleen aan de muur bevestigen met een relatief grote opening.

Aanbevolen: