Hoe Een Plasma Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Plasma Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Hoe Een Plasma Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Plasma Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Plasma Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Video: How to connect computer to LCD , Plasma TV using VGAtoVideo.com adapter 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een nieuwe plasma TV wil je er altijd mee experimenteren, kennis maken met de mogelijkheden, bijvoorbeeld foto's, films bekijken of muziek luisteren vanaf je computer. Maar hoe dat te doen?

Hoe een plasma op een computer aan te sluiten?
Hoe een plasma op een computer aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Gebruik de digitale video-uitgangen om de plasma op uw computer aan te sluiten. De meest optimale output is HDMI. Moderne plasma-tv's hebben twee of zelfs drie van deze aansluitingen.

Stap 2

Zorg ervoor dat er geen extra monitoren op de computer zijn aangesloten, anders wordt het bureaublad niet weergegeven op het tv-scherm. Hoewel uitzonderingen mogelijk zijn, hebben videokaarten deze output vaak ingesteld op een scherm met een resolutie van 1920 * 1080 of 1280 * 720 pixels. Daarom, als uw plasma overeenkomt met deze afmetingen met een connector van 1400 * 900 pixels, kan er in het ergste geval niets op het scherm worden weergegeven.

Stap 3

Als je zo'n adapter niet hebt, sluit hem dan aan via de DVI-connector, deze komt veel vaker voor en kan dezelfde videosignalen verzenden. Maak je geen zorgen als je computer geen digitale video-uitgangen heeft, je kunt de apparaten met elkaar verbinden via de VGA-ingang, waardoor je foto's met de beste kwaliteit kunt bekijken. Zoek hiervoor deze ingang op de achterkant van de tv-behuizing en sluit deze met een kabel aan op de pc.

Stap 4

Houd er ook rekening mee dat DVI oorspronkelijk niet is ontworpen om audiosignalen te verzenden, dus u moet een HDMI-naar-VGA-adapter aanschaffen (als deze niet bij uw computer is geleverd). Houd er rekening mee dat niet alle plasma-tv's 16:9-beelden correct kunnen weergeven, omdat de computer hun grote beeldverhouding niet altijd ziet.

Stap 5

Als deze connector niet beschikbaar is in uw plasma, gebruik dan een YUV-adapter. Deze uitvoer zit in de meeste videokaarten en stelt u in staat om afbeeldingen met een hoge resolutie te bekijken - tot 1920 * 1080 pixels, maar met een lagere kwaliteit.

Stap 6

Om plasma op een computer aan te sluiten, gebruikt u video-aansluitingen: Video, S-Video, Scart, maar houd er rekening mee dat de kwaliteit van het signaal dat door hen wordt verzonden, gelijk zal zijn aan het originele televisiebeeld. Wees daarom niet verbaasd als de beelden op het plasmascherm wazig zijn.

Aanbevolen: