Hoe Het Internet Op De Tv In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Internet Op De Tv In Te Stellen
Hoe Het Internet Op De Tv In Te Stellen

Video: Hoe Het Internet Op De Tv In Te Stellen

Video: Hoe Het Internet Op De Tv In Te Stellen
Video: Connecting your TV to the Internet 2024, April
Anonim

Moderne tv's hebben een brede functionaliteit, maar om te kunnen profiteren van alle mogelijkheden, moet de tv zijn verbonden met internet en correct zijn ingesteld.

Hoe het internet op de tv in te stellen
Hoe het internet op de tv in te stellen

TV-fabrikanten zijn onlangs begonnen met het toevoegen van een internetverbinding. Iedereen kan vrijwel probleemloos verbinding maken met internet en profiteren van de geboden mogelijkheden. Het is vermeldenswaard dat op elk merk tv het instellen en verbinden met internet iets anders wordt uitgevoerd. U kunt de tv met internet verbinden via LAN of via Wi-Fi (aangenomen wordt dat de tweede methode veel handiger is, omdat er geen kabels voor nodig zijn).

Internet instellen op LG TV's

Als je een LG TV hebt gekocht en verbinding wilt maken met internet via een LAN-verbinding, moet je eerst een internetkabel aansluiten op de LAN-poort van de TV. Vervolgens kunt u met de HOME-knop op de afstandsbediening het Smart-menu openen, waar u het item "Installatie" moet vinden. Nadat u hebt geklikt, wordt een nieuw venster geopend waarin u naar het tabblad "Netwerk" moet gaan en de "bekabelde" modus moet selecteren in het veld "Netwerkinstellingen". De verbinding kan automatisch tot stand worden gebracht door het juiste item te selecteren ("IP-autoconfiguratie"). Uiteraard kunt u zelf de benodigde gegevens invoeren, hiervoor kiest u "Handmatige instelling". Nadat de bewerking is bevestigd, controleert de tv de netwerkinstellingen en worden de resultaten op het scherm weergegeven.

Als je je tv via wifi gaat verbinden met een netwerk, moet je controleren of er een wifi-adapter in je tv is geïnstalleerd (informatie staat in de gebruikershandleiding). Als die er niet is, moet je een wifi-adapter kopen die werkt via een USB-verbinding en deze in de overeenkomstige aansluiting op de tv steken. In de netwerkinstellingen moet u het item "Netwerkinstellingen: draadloos" selecteren en in het volgende venster moet u de gewenste verbindingsmethode selecteren (bijvoorbeeld "Instelling uit de lijst met toegangspunten"). Nadat de tv uw wifi-router heeft gedetecteerd, namelijk uw toegangspunt, kunt u deze selecteren en verbinding maken met internet.

Internet instellen op Samsung-tv's

Als je een Samsung-tv hebt, moet je naar het "Menu" gaan, "Netwerk" selecteren en vervolgens "Netwerkstatus". Er verschijnt een lijst met instellingen, waar u het veld "IP-instellingen" moet vinden. Hier moet u ervoor zorgen dat de IP- en DNS-parameters in de modus "Automatisch ontvangen" staan. Vervolgens moet u terugkeren naar het item "Netwerk", "Netwerkinstellingen" selecteren en op de knop "Start" drukken. Daarna zoekt de tv naar beschikbare verbindingen en wanneer een lijst met beschikbare verbindingen verschijnt, kunt u precies degene kiezen waarmee u verbinding wilt maken. Nadat je het hebt geselecteerd, moet je de beveiligingssleutel invoeren (het wachtwoord dat je hebt ingesteld om het netwerk te beschermen). Als je het correct hebt ingevoerd, maakt de tv verbinding met internet.

Aanbevolen: