Waarom Is De Batterij Opgezwollen?

Waarom Is De Batterij Opgezwollen?
Waarom Is De Batterij Opgezwollen?

Video: Waarom Is De Batterij Opgezwollen?

Video: Waarom Is De Batterij Opgezwollen?
Video: Waarom je batterij na twee jaar zo slecht is 2024, April
Anonim

Een storing van een mobiele telefoon is niet altijd een storing van de structurele elementen. Een verkeerde bediening draagt vaak bij aan het uitvallen van het apparaat. De batterij reageert hier als eerste op. In sommige gevallen zwelt het op.

Waarom is de batterij opgezwollen?
Waarom is de batterij opgezwollen?

Er zijn veel redenen waarom de batterij van een mobiele telefoon kan opzwellen. Het kan een fabrieksfout zijn; aankoop en gebruik van nepbatterijen; langdurige opslag van de telefoon met een lege batterij; werking van de telefoon in omstandigheden van een scherpe temperatuurdaling. Misschien heb je je mobiel opgeslagen in een ruimte met een hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid, of je hebt hem laten vallen. Het opzwellen van de batterij leidt ook tot het verstrijken van de levensduur van de batterij; binnendringen van water; onjuist opladen van de batterij.

Veel telefoonbezitters laden de batterij pas op nadat de telefoon volledig is uitgeschakeld. Deze foutieve handeling kan op den duur leiden tot uitval en zwelling van de batterij. De telefoon moet worden opgeladen terwijl deze nog is opgeladen. Dit geldt met name voor batterijen die al lang in gebruik zijn.

Verstrooide burgers laden de telefoon op en vergeten het bestaan ervan voor enkele uren. Deze situatie kan er ook voor zorgen dat de batterij opzwelt - de batterij hoeft niet extra opgeladen te worden.

Degenen die achteloos omgaan met de "buis", waardoor de telefoons worden blootgesteld aan schokken, vallen of in het water vallen, zullen onvermijdelijk worden geconfronteerd met het probleem van zwelling van de batterij, omdat in dit geval de dichtheid wordt verbroken.

Degenen die de telefoon graag een paar minuten opladen, hebben alle kans om de gezwollen batterij van hun mobiel te aanschouwen. De telefoon moet volledig zijn opgeladen.

Degenen die een reservebatterij in hun zak met metalen voorwerpen dragen, kunnen ook gewond raken, in het beste geval tot zwelling en in het slechtste geval tot kortsluiting.

Het opzwellen van de batterij en het defect raken binnen veertien dagen vanaf de datum van gebruik geeft aan dat de koper te maken heeft met een product van lage kwaliteit.

De levensduur van de batterij kan gewoon opraken - ze zijn tenslotte, zoals alles in deze wereld, niet eeuwig.

Een zorgvuldige houding ten opzichte van de telefoon en het vakkundig gebruik ervan is een garantie voor een betrouwbare werking van de batterij.

Aanbevolen: