Waarom Raakt De Batterij Snel Leeg?

Waarom Raakt De Batterij Snel Leeg?
Waarom Raakt De Batterij Snel Leeg?

Video: Waarom Raakt De Batterij Snel Leeg?

Video: Waarom Raakt De Batterij Snel Leeg?
Video: Telefoon snel leeg? NOOIT meer met deze 3 tips! | HANDIG 2024, April
Anonim

Al meer dan een dozijn jaar wordt de mensheid vergezeld door batterijen. Ze worden gebruikt in veel soorten elektronica: speelgoed, zaklampen, radio's, cd-spelers, camera's, klokken, verschillende bedieningspanelen … Maar op een dag komt de tijd dat de batterij leeg raakt en moet worden vervangen. Bovendien kunnen sommige batterijen erg lang meegaan, terwijl andere in slechts een paar uur zijn ontladen. Waar hangt het van af?

Waarom raakt de batterij snel leeg?
Waarom raakt de batterij snel leeg?

Ten eerste hangt het af van de batterij zelf - de spanning, stroomsterkte en capaciteit. Hoe hoger deze indicatoren, hoe langer de batterij meegaat. Ten tweede is de omgevingstemperatuur van invloed op de ontladingssnelheid - bij hoge temperaturen wordt de levensduur van de batterij aanzienlijk verkort. Ten derde hangt veel ook af van de elektronica waarin de batterijen worden gebruikt - complexere apparaten gebruiken hun potentieel sneller. En ten vierde hebben ze de neiging zichzelf na verloop van tijd te ontladen. De snelheid waarmee de batterijen zichzelf ontladen, hangt af van dezelfde factoren als bij het gebruik van de batterij.

Als de oplader in het apparaat leeg raakt, moet deze worden vervangen. Het vervangen van de batterijen is geen ingewikkelde procedure, aangezien elke draagbare elektronica speciale tekens heeft waarmee u de batterij correct kunt vervangen - dit zijn de tekens "+" en "-". Dezelfde aanduidingen zijn te vinden op batterijen. Om de batterijen te vervangen, moet u dezelfde tekens op het apparaat of de opladers zelf correleren. Als de contacten verward zijn, werkt het apparaat natuurlijk niet. Bovendien kan het hier gewoon van afbreken.

Er zijn twee soorten batterijen: wegwerpbatterijen en oplaadbare batterijen. De eerste zijn niet oplaadbaar en moeten daarom na gebruik worden weggegooid. En oplaadbare batterijen kunnen elke keer dat ze gaan zitten worden opgeladen. Natuurlijk kun je niet voor altijd dezelfde oplaadbare batterijen gebruiken, omdat ze ook een vervaldatum hebben. Het hangt ervan af dat dergelijke batterijen een bepaald aantal oplaadcycli bieden, dus na verloop van tijd moet u ze nog steeds door nieuwe vervangen. Oplaadbare batterijen gaan in eerste instantie erg lang mee - van enkele weken tot maanden. Maar na een tijdje is hun lading slechts genoeg voor een paar uur. Het hangt af van dezelfde omstandigheden als voor conventionele batterijen. Vervanging van dergelijke apparaten wordt op dezelfde manier uitgevoerd als voor conventionele batterijen.

Aanbevolen: