Een MTS-simkaart Activeren

Inhoudsopgave:

Een MTS-simkaart Activeren
Een MTS-simkaart Activeren

Video: Een MTS-simkaart Activeren

Video: Een MTS-simkaart Activeren
Video: Verwijderen SIM pincode & opwaarderen Kruidvat Pre-Paid SIM kaart 2024, April
Anonim

Activering van de MTS-simkaart is niet moeilijk voor een gewone gebruiker en vereist geen speciale kennis op het gebied van computertechnologie of in de specifieke kenmerken van het functioneren van mobiele communicatienetwerken van de nieuwste generatie 4G.

Een MTS-simkaart activeren
Een MTS-simkaart activeren

instructies:

Stap 1

Plaats de MTS-simkaart in uw telefoon en schakel het apparaat in. Bij veel starterspakketten gaat de activering van de simkaart automatisch.

Stap 2

Probeer een willekeurig kort gratis nummer te bellen (bijvoorbeeld 0877) om uw simkaart automatisch te activeren.

Stap 3

Bellen naar nummer * 111 # in de standby-modus.

Stap 4

Maak van de gelegenheid gebruik om uw simkaart te activeren door de abonneedienst te bellen +7 (495) 737-8081. Bij deze activeringsmethode is het noodzakelijk om de operator het codewoord te vertellen dat is opgenomen in de eerder gesloten gebruiksovereenkomst. Het activeringsproces kan tot 24 uur duren vanaf de aanvraagdatum, maar is meestal beperkt tot 2-3 uur.

Stap 5

Gebruik het online activeringssysteem voor de simkaart van de MTS-operator op: www.activate.prostomts.ru

Stap 6

Selecteer uw tariefplan in het dialoogvenster dat wordt geopend om het activeringsproces te starten.

Stap 7

Voer de vereiste informatie in de velden "Nummer", "Volledige naam", "Geboortedatum", "Paspoortgegevens", "Adres" en "E-mail" in en klik op de knop "Verzenden voor activering".

Stap 8

Zorg ervoor dat uw mobiele telefoonaccount is opgewaardeerd. SIM-kaartactivering met nultelling is niet mogelijk.

Stap 9

Kies * 111 * 0887 # in de standby-modus om uw nummer te bepalen.

Stap 10

Voer de handeling uit om de SIM-kaart te blokkeren in geval van diefstal of verlies van de telefoon en gebruik de "Internet Assistant" of neem contact op met het MTS Contact Center om het proces te starten om de SIM-kaart met hetzelfde nummer te herstellen.

Stap 11

Houd er rekening mee dat bij afwezigheid van oproepen en betaalde diensten of het behouden van een negatief saldo gedurende 60-180 dagen, de simkaart automatisch wordt geblokkeerd. Het herstellen van het vorige nummer na een dergelijke blokkering is onmogelijk.

Stap 12

Gebruik het verkorte nummer 0890 om uw nummer te selecteren en te wijzigen (u heeft informatie nodig over het codewoord en paspoortgegevens).

Aanbevolen: